בוגרי כפר הסטודנטים בגילה (צילום: עמותת בית ישראל)
בוגרי כפר הסטודנטים בגילה (צילום: עמותת בית ישראל)

מגורים, מלגה וניסיון מקצועי: תוכנית חדשה לסטודנטים לעבודה סוציאלית

עיריית ירושלים יוצאת ביוזמה חדשה שנועדה לחזק את דור העתיד של מקצוע העבודה הסוציאלית. התוכנית משלבת מגורים בכפר סטודנטים, מלגה, פעילות קהילתית והכשרה מעשית במערך הרווחה העירוני

פורסם בתאריך: 16.6.26 14:49

על רקע המחסור הארצי בעובדים סוציאליים והצורך הגובר באנשי מקצוע בתחום הרווחה, עיריית ירושלים משיקה תוכנית חדשה וייחודית לסטודנטים לעבודה סוציאלית, המשלבת בין לימודים, מגורים, עשייה קהילתית והתנסות מקצועית.

התוכנית מופעלת באמצעות מינהל קהילה בעיריית ירושלים, בשיתוף עמותת בית ישראל, רשות הצעירים והקרן לירושלים, ומיועדת לסטודנטים המעוניינים להשתלב בעשייה החברתית בעיר כבר במהלך לימודיהם.

במסגרת התוכנית יתגוררו המשתתפים בכפר סטודנטים ייעודי שיוקם במתחם הדיור המוגן "בית שווייץ" בשכונת גוננים. הסטודנטים יחיו לצד אזרחים ותיקים המתגוררים במקום, במסגרת מודל בין-דורי שנועד לחזק את הקשרים הקהילתיים ולעודד מעורבות חברתית משמעותית. לצד המגורים ייהנו המשתתפים ממלגות לימודים, ישתלבו בפעילות קהילתית והתנדבותית ויעברו הכשרה מעשית במערך השירותים החברתיים של עיריית ירושלים.

בעירייה מסבירים כי מטרת המהלך היא לאפשר לסטודנטים לצבור ניסיון מקצועי כבר במהלך התואר, להכיר מקרוב את עבודת השטח ולהיחשף לאתגרים החברתיים הייחודיים של ירושלים.

 

ערב חשיפה לתוכנית ייערך ביום ראשון, 14 ביוני, בשעה 18:00 במתחם "בית שווייץ". במהלך המפגש יוצגו מסלולי ההשתתפות, תנאי הקבלה והאפשרויות העומדות בפני הסטודנטים.

במקביל למסלול המגורים, מקדמת עיריית ירושלים גם תוכנית הצטיינות לסטודנטים לעבודה סוציאלית בשנה ג'. התוכנית כוללת ליווי אישי, הכשרה מקצועית והעמקת החיבור לעשייה החברתית בעיר.

בעירייה מקווים כי היוזמות החדשות יסייעו למשוך צעירים נוספים למקצוע, לחזק את מערך השירותים החברתיים בעיר ולהגדיל את מספר העובדים הסוציאליים שיבחרו להשתלב בירושלים גם לאחר סיום לימודיהם.

ראש העיר משה ליאון: "מערכת הרווחה העירונית נשענת בראש ובראשונה על אנשי ונשות מקצוע מסורים שבוחרים מדי יום ללוות, לסייע ולחזק את מי שזקוק לכך. התוכנית החדשה יוצרת עבור הסטודנטים הזדמנות ייחודית לרכוש ניסיון מקצועי, להשתלב בקהילה ולהכיר מקרוב את המורכבות והעוצמה של העשייה החברתית בירושלים. זוהי השקעה בדור העתיד של העובדים הסוציאליים ובחיזוק החוסן הקהילתי והחברתי של העיר כולה, ואין לי ספק כי תישא פרי".

 

תגובות

3 תגובות
3 תגובות
  1. ממשיכים לטעות

    אם רוצים לעודד עובדים סוציאליים לעבוד במינהל הרווחה צריך להבין את הערך שהם מביאים ואת התרומה הגדולה שלהם (תורמים את הנפש שלהם למען האחר) ולתת להם שכר ראוי ותנאים סוציאליים ראויים

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר