הטרנד החדש בתחום המסעדנות כבר כאן. בלי שהרגשתם בכל כמעט, לא מדובר בשוקולד דובאי ולא בכנאפה מושחת כזה או אחר. רכבי ה"פוד טראק" שהתפשטו ברחבי העיר ומסביב לה, כמו פטריות אחרי הגשם, לא מתכוונים לעזוב לשום מקום אלא רק ללכת ולגדול, בעיקר כי הביקוש למסעדנות החדשה והמפתיעה הולך וגדל.
הקונספט של אוכל רחוב איכותי, בחלקו אפילו של שמות ידועים, ובראש ובראשונה המיקומים הלא שגרתיים, בעיקר באזורים שלא התאפשר לפתוח בהם עסקי מזון והסעדה עד לאחרונה, תופס ובגדול. כך הגיעו פיצות מבצק מחמצת של ברק פוליבודה למפלצת, פסטה טרייה לפארק אייל (רופין) מול הספרייה הלאומית וגם לפסל האדום בהר הרצל, ההמבורגר של שגב ירושלמי נחת בעמק המצלבה ומשם שילש את עצמו גם למשאיות אוכל בצומת אורה (בצמוד לתחנת הרכבת הקלה) ובטיילת בארמון הנציב. וגם במקומות פחות קולינריים כמו עטרות והר חוצבים נפתחו משאיות אוכל חדשות, לטובת העובדים שם.
בפארק המסילה הקימה העירייה שורה של דוכני מזון, ביניהם גם של קפה וגבינות באשר כסיוע לעסקים בעמק רפראים הסובלים מחפירות לרכבת הקלה. מעיריית ירושלים נמסר: "עיריית ירושלים, באמצעות האגף לקידום עסקים, מובילה מהפכה במרחב הציבורי, בטבע העירוני ובגינות הציבוריות. הפרויקט מספק ליזמים "חליפת ליווי" הכוללת ריכוז אישורי רישוי, לצד תשתיות קבועות של מים, ביוב וחשמל".
מחזיק תיק קידום עסקים אריאל בזיז (התעוררות) מוסר: "הפודטראקים הם פרויקט דגל שלי ושל האגף לקידום עסקים. אנו מכשירים קרקע בכל רחבי העיר כדי לייצר עוד ועוד נקודות מסחר ופנאי, כדי לשפר את חוויית הבילוי, השוטטות והנוחות בעיר שלנו. אנו שמחים וגאים לראות את התגובות מהשטח, לראות כיצד פול הספקים שלנו גדל מפעם לפעם ואת הנכונות של היזמים הירושלמים להשקיע בעיר".
עוד מוסיף בזיז: "צאו לחזק את העסקים המקומיים, את הפודטראק הקרוב לביתכם ואל תהססו להציע מיקומים נוספים ברחבי העיר – אנחנו כאן כדי לפתח. תודה ענקית לכפיר, רויטל, שירן, אביגיל וכל האגף לקידום עסקים שהפך חלון קטן לפרויקט ענק בכל ירושלים".

הפיצה בר של ברק פוליבודה במפלצת (צילום: ברק פוליבודה)
המיקומים החמים בשטח
מתחמי המזון בפארקים המרכזיים:
• פארק המסילה: מתחם עירוני ענק של עשרה פודטראקס שהוקם כמענה לעסקים בעמק רפאים שנפגעו מעבודות הרכבת הקלה. פועלים שם מותגים מוכרים: מעדניית באשר, קאזה, מטאדור בר, בורגרס בר, נאמן, ארומה וקפה קפית.
• עגלת קפה בתיאטרון הקרון בגן הפעמון (פועלת כרגע רק בשבתות).
ההמבורגר של שגב פועל כיום ב-3 מיקומים בולטים בעיר:
• טיילת ארמון הנציב (בכניסה המערבית).
• צומת אורה.
• פארק גוננים (עמק המצלבה).
"Pastatria" (פסטטריה) – רשת פודטראקס פועלת כיום ב-3 מוקדים שונים בעיר:
• שדרות רופין (מול הספרייה הלאומית).
• הר הרצל (רחבת הפסל האדום).
• קריית מנחם (בגן הציבורי).

ההמבורגר של שגב בצומת אורה (צילום: שגב)
מנשנשים בגינה הציבורית
בגינות והפארקים ליד הבית תמיד היה חסר איזה קפה ומשהו לנשנש. עכשיו עגלות הקפה מגיעות, ומציעות גם פיצות ומאפים שונים, סלטים וסנדווצ'ים. כך זה בפארק בסן סימון, בגן הצהוב בקרית מנחם. גן הוורדים זוכה בבית קפה מדוגם ומשודרג ואפילו בכניסה למתחם שלווה בבית וגן הוקמה עגלת קפה.
ההצלחה הפנומנאלית של "מול הגן הבוטני" מועתקת בימים אלו לסניף שני שיהיה "מול האקווריום", שם פועלת בינתיים כבר מספר חודשים עגלת קפה, שפתוחה גם בסופי שבוע במקביל לשעות הפעילות של האקווריום. לבית הקפה החדש, שיפעל רק בימי חול ויהיה כשר, ניתן יהיה להכנס ללא כרטיס כניסה לאקווריום ויהיה להם שם אגם קטן של דגים. גם בעמק הצבאים יזכו בקרוב לעגלת קפה, ובדרך לעין יעל פועלת כבר משאית המבורגרים. וכמובן שהסנונית הראשונה היתה בגן סיפור בגן סאקר.
התופעה החלה להתפשט גם במזרח העיר ויש כבר מספר נקודות פעילות כבר שם.

ראנץ' בורגר בעין יעל (צילום: יוני סיבוני)
אוכל בטבע ואזורי תעשייה
פיקניקים היו פעם אירוע שדרש רמות הפקה וארגון גבוהות – כולל צידנית עם אוכל, גזיה עם קפה ועוד. היום לא צריך כבר לסחוב, בטח לא קפה. וכך, כמו פטריות אחרי הגשם, אגף קידום עסקים בעירייה, ביחד עם הקרן הקיימת לישראל, ממקמים עוד ועוד עגלות קפה (או פודטראקס) בנקודות תצפית ובפארקים, חלקם מציעים איכות שלא נופלת מבתי הקפה הכי נחשבים בעיר.
כל הירושלמים ותושבי מבשרת והסביבה מכירים כבר היטב את בית הקפה הנהדר בסטף, וזה קרה עוד לפני שהמקום זכה לוויראליות ברשתות בזכות אספרסו קצר אחד מצולם לראש הממשלה בנימין נתניהו. עכשיו נפתח סניף של 'בר בהר' (בית הקפה מסעדה שפעל שנים בנס הרים) במקום חדש ביד קנדי, והוא מציע מאפים איכותיים לצד תצפיות מדהימות.

הספוט בטיילת (צילום: באדיבות עיריית ירושלים)
סובב ירושלים, אזורי תעשייה וצירים מרכזיים:
• עין יעל: "ראנצ' בורגר" (מבית ג'ינג'י).
• הר חוצבים: "COCO" (בגנים הטכנולוגיים).
• כביש 16: "קפה רבידה" (פועל במתכונת בוקר ייחודית החל מ-05:00 לפנות בוקר).
• אזור התעשייה עטרות: פודטראק הבשרים "ג'ינג'י" (נותן מענה לעובדי האזור בצוהריים, סגור בשישי).
מזרח ירושלים (3 מיקומים פועלים בשטח):
• בית חנינא: פודטראק בניהולו של נזמי.
• הר הזיתים: פודטראק בניהולו של בזבז ואאל / מסלמה.
• שייח' ג'ראח: פודטראק "SAMWAY" הפועל בתוך מתחם מגרשי הטניס והספורט ("סמארטק"), בין דרך בר לב לרחוב קלרמון גאנו.
• גן קדרון: בניהול 'City View'





מזי
אוכל קדימה אוכל
ר ו צ י ם. ש ל ו ם !!!
אלונה ליפשיץ
למה אין במרכז העיר? נניח בחלק שנשאר פתוח בגן העצמאות, מתחת לקינוח ג'ורג'?
תושבת מודאגת
מזעזע. הורסים כל פינה ירוקה. במקום לקדם בריאות, נגישות והליכתיות. מקדמים איזורי מסחר, זיהום סביבתי וזיהום רעש. הופכים את ירושלים לאיזור מסחר אחד גדול בלי להשאיר שום זכר לשכונות. מדירים את רגלי התושבים לטובת ״תיירות״ ודירות רפאים.