כיכר ספרא - ללא קרדיט - נועם שרפלר צילם
בניין העירייה בכיכר ספרא

דירוג האמון: מה באמת חושבים התושבים על העירייה?

קר חברתי חדש של הלמ״ס לשנת 2025 מציג את רמת האמון של תושבי הערים הגדולות ברשויות המקומיות. ירושלים נמצאת מתחת לממוצע הערים המובילות, אך רחוקה מהמקום האחרון – כך נראית תמונת האמון המלאה

פורסם בתאריך: 2.7.26 14:03

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) פרסמה את נתוני אמון הציבור במוסדות המדינה, בגופים ובארגונים שונים מתוך הסקר החברתי לשנת 2025. מהנתונים עולה כי עיריית חיפה זוכה לשיעור האמון הנמוך ביותר מתושביה מבין כל הערים הגדולות שנבחנו.

על פי נתוני הלמ"ס, 72.4 אחוז מהציבור בישראל השיבו כי הם נותנים אמון במידה רבה או במידה מסוימת ברשות המקומית שבה הם מתגוררים. לעומת זאת, בחיפה רק 58.9 אחוז מהמשיבים הביעו אמון בעירייה – הנתון הנמוך ביותר מבין הערים שמונות יותר מ-200,000 תושבים ונכללו בסקר.

במקביל, 34.8 אחוז מתושבי חיפה השיבו כי הם "לא כל כך נותנים אמון" או "בכלל לא נותנים אמון" בעירייה – שיעור גבוה משמעותית מהממוצע הארצי שעומד על 23.4 אחוז. 6.3 אחוז מהמשיבים בחיפה השיבו כי אינם יודעים. במדד זה ניצבת חיפה בראש הרשימה עם שיעור חוסר האמון הגבוה ביותר מבין הערים הגדולות שנבדקו.

בפילוח הערים הגדולות מובילה פתח תקוה עם 91.2 אחוז מהתושבים שהביעו אמון בעירייה. אחריה מדורגות ראשון לציון (85.5 אחוז), תל אביב (82.7 אחוז), באר שבע (80.3 אחוז), נתניה (79 אחוז), ירושלים (70.3 אחוז), בני ברק (63.2 אחוז) ואשדוד (61.5 אחוז). חיפה, כאמור, מדורגת במקום האחרון עם 58.9 אחוז בלבד.

גם כאשר בוחנים את שיעור התושבים שהשיבו כי אינם נותנים אמון בעירייה, חיפה ניצבת בראש הרשימה עם 34.8 אחוז. אחריה בני ברק עם 34.4 אחוז, אשדוד (26.8 אחוז), ירושלים (25.3 אחוז), באר שבע (17.1 אחוז), נתניה (16 אחוז), תל אביב (13.3 אחוז), ראשון לציון (9.2 אחוז), ופתח תקוה סוגרת את הרשימה עם 7.7 אחוזים בלבד.

תגובות

8 תגובות
8 תגובות
  1. נ...ש....

    כל פעם שביקרתי בעריה ראיתי שרוב המבקרים הם החרדים……..
    באגף מסויים הרגשתי כזר ואני בישיבה.

  2. בתיה קריספין.

    לדעתי ומחווייתי האישית, אין לתת אמון באגף התכנון והבניה (תכנון, רישוי ופיקוח) בעיריית ירושלים, ההתנהלות באגף זה מאכזבת ובחלקה גם פלילית לכאורה.
    ההתנהלות הרסנית מדי בעבור תושביה וכבוד ראש העיר מסרב להיפגש עם תושבים שנפגעו קשות.

  3. אביתר

    מזל שלא שאלו אותי אם היו שואלים הייתי אומר שעיריית ירושלים אחת העיריות המסריחות שיש בישראל פקחים שרודפים אחריך ארנונה בשמים וגם הם חנוקים מרוב מגדלים מכוערים כמו העירייה המגיעלה שלנו

  4. אאא

    כשיהיה שוויון בין עובדי עיריה לעובדי לביא בתנאי השכר ובהטבות המפליגות להם זוכים עובדי עיריה – אז יהיה לנו אמון בעיריה

  5. אחת שמבינה

    מי שנותן אמון בעיריה שייך למגזר שהעיריה הנוכחית מצ'פרת על חשבון השאר.
    בירושלים יש 30 אחוז חילוניים ובגלל זה יש 70 אחוז אמון בעיריה שרודפת אחרי כל מי שמחליט להדליק מנגל במרפסת בשבת בצהרים

  6. שושנה לזמי

    גרוע מאוד
    זוהי לא ירושלים ובתור דור חמישי בירושלים אני לא מכירה את העיר
    כולה חפירות
    הריסות בתים עבור פנוי בנוי
    כל המגדלים שצצים הורסים את צביון העיר.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר