מי אני?
מוזיאון המדע נמצא בקריית המוזיאונים שבגבעת רם בירושלים. במוזיאון מוצגות תערוכות מתחלפות בנושאי מדע וטכנולוגיה, התערוכות אינטראקטיביות, ומזמינות את המבקרים לא רק לצפות במוצגים, אלא גם לגעת בהם ולהפעיל אותם. המוזיאון שואף להציג את המדע כחלק בלתי נפרד מן התרבות המודרנית ומקשר אותו לתופעות מחיי היומיום.
המוזיאון נוסד במעבדה של פרופסור פיטר הילמן, במכון למדעי החיים, בקמפוס האוניברסיטה העברית בגבעת רם ביולי 1992 זאת כהמשך לפעילות בשם "בית למדע פשוט" שנערכה באוניברסיטה העברית מאז שנת 1980 במטרה לעורר את הסקרנות ולהעמיק את ההבנה בעולם הטבע והטכנולוגיה לקהל רחב ככל שניתן.
כל שנה מבקרים במוזיאון מאות אלפי ילדים, משפחות ומבוגרים. בממוצע נבנית על ידי צוות המוזיאון תערוכה חדשה בכל שנה וכן מוצגות תערוכות שמקורן בחו"ל.
מאז שנת 2005 המוזיאון שותף לפרויקטים חינוכיים ובפרויקטים של מדע וחברה במימון האיחוד האירופי.
דבר המנהל:
אנחנו מוזיאון וותיק, מוסד של ממש שנפתח ב-1992 וכל ירושלמי מכיר, יודע וביקר.
ההמוזיאון מכוון בעיקר למשפחות ולילדים וכחלק מהתפיסה של המוזיאון אנחנו מקבלים כמובן מכל המגזרים, מי בשבת ומי לא, ובמהלך רוב ימי השבוע כדי שיתאים לכולם. ביום יום מקבלים גם הרבה תלמידים ממוסדות החינוך מהעיר ומחוצה לה. אנחנו לא מוגדרים כמוזיאון ילדים, אבל רוב התערוכות פונות לטווח הגילאים שתלמידי בית הספר, אבל לא רק.
יש חשיבות רבה שהמוזיאון פתוח גם בשבת, זה חשוב גם לראש העיר שכן יהיה מקום פתוח בשבת לציבור החילוני, כי רוצים גם לשמור על הצביון החילוני בעיר. אנחנו רוצים מקום לכולם ולא רוצים להדיר אף אחד ולכן כולם יכולים להנות ממנו – כל אחד בזמן הנתאים עבורו. גם הקהל החרדי מגיע, בעיקר בזמני חופשות כמו, פסח, חגי תשרי ובחופש הגדול ובחלק ממסגרות החינוך החרדיות ודתיות מגיעים במהלך כל השנה. זו חוויה שכל ירושלמי ולא ירושלמי צריך לחוות ולהגיע.
איזה תערוכות עיקריות יש במוזיאון?
"יש את תערוכת אוטומורפיה שנוצרה על ידי ד"ר אריאל בלונדר ופרופ' ערן שרון ובשיתוף האוניברסיטה העברית. ביקור בה יוצר חוויה שמעוררת מחשבה על הדרך שבה אנו יוצרים, על הקשר בין חומר, צורה וסביבה, ועל האפשרות לדמיין עתיד חדש – שבו החומר עצמו הוא היוצר, והעיצוב שואב השראה מהטבע.
חשוב לי להדגיש שאנחנו עובדים גם עם החברה הערבית בעיר, עושים תכנים בעיר ויש מדריכים דוברי ערבית ועושים סושיאל בערבית, מנסים לפנות לקהל בתוך העיר ואנחנו מצליחים – יש המון מעורבות עם התכנים ומגיעים אלינו ורוכשים כרטיסים וזה מדהים".

מוזיאון המדע (צילום: אמיר גנון)
מה הכי מומלץ?
"בפסח הקרוב במסגרת 'אירועי פסח', נקיים אירוע שנקרא "עניין של כימיה", זה עוסק בחיבורים גם בין חומרים וגם בין אנשים, על הקשר ביניהם. במסגרת אירועי הפסח יש מופע שפיתחנו שהוא אינטרקטיבי, כיפי ומשתף בצורה חווייתית את הקהל, לא כמו שהילדים חווים בבית ספר, אלא יותר בצורת מופע.
יהיו המון ניסויים מאוד מרשימים, וזה יהיה באודיטוריון. חלק נוסף, יהיה פעילות אתגרית ברחבה החיצונית של המוזיאון – אתגרים, חידון שאפשר לפתור רק בשיתוף פעולה או בזוג או בקבוצות גדולות או התא המשפחתי, בנוסף הדגמה של חשמל סטטי מגניב שגורם לשיער לעמוד כמו ראש דשא. יהיה מרתק".
מה מייחד את המקום?
"יש הרבה דברים שמייחדים, אבל זה שהוא מקום שמקבל את כולם באהבה רבה כשאנחנו מצליחים ללכת בין הטיפות עד כמה שאפשר בצורה שתאפשר לכל המגזרים להיות חל. מה שמיוחד אצלנו עוד זה שאנחנו מטפחים תוכניות של תלמידים מצטיינים ובני נוער שעושים עבודות חקר באקדמיה.
מה שעוד מייחד שזה מקום שמתאים לא רק לקהל שהוא פריק של מדע, אלא גם לאנשים שפוחדים או חוששים – יש לנו פלטפורמה לאנשים שיכולים לטעות ולהבין חוויה של מסוגלות, היא משחקית ולא מאיימת והיא ממש מזמינה לנסות ולראות בלי הלחץ כדי להראות ידע".
אטרקציות באיזור
במרחק הליכה לא רב תגיעו להגיע לאיצטדיון גבעת רם הרב תכליתי הסמוך או ללכת לגן הוורדים שליד הכנסת. ייתכן ויתחשק לכם לראות את משרד האוצר שנמצא באיזור או תרצו להשלים טיול מוזיאונים ולבקר במוזיאון ארצות המקרא. במילים אחרות – יש לכם לא מעט אפשרויות לטייל ולהנות בקרבת מוזיאון המדע.

פעילות במוזיאון המדע (צילום: אמיר גנון)
טווח מחירים?
65 ₪ (מחירים מוזלים דרך מועדוני לקוחות)
הפרטים החשובים:
שעות פעילות:
יום שבת – 10:00-16:00
יום ראשון – סגור
יום שני – 10:00-18:00
יום שלישי – 10:00-18:00
יום רביעי – 10:00-18:00
יום חמישי – 10:00-18:00
יום שישי – סגור
כתובת:
שדרות המוזיאונים 3, ירושלים
טלפון להזמנות:
בשורה התחתונה?
מוזיאון המדע הוא מקום בילוי נהדר, מרתק ומותאם לבילוי לכל המשפחה, כזה מתאים לפעילות משפחתית בימי שבת, גם החורפיים כיוון שמדובר במקום סגור. במוזיאון מוצגות בו זמנית שפע של תערוכות עם מוצגים פעילים ומרחב מעורר סקרנות שמאפשר לכל אחד ואחת לשאול, לחשוב, להתנסות, ולחקור את עולם המדע.
במוזיאון מוצגות בו זמנית שפע של תערוכות עם מוצגים פעילים ומרחב מעורר סקרנות שמאפשר לכל אחד ואחת לשאול, לחשוב, להתנסות, ולחקור את עולם המדע. כן, מותר לגעת.
מאור
תודה רבה על המידע, עכשיו אדע שלא לפקוד את המקום שוב.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
לא אפקוד מקום שמבזה את יום השבת.
ועוד מוסיף ומכבד את יום ראשון ואת יום שישי שבהם המוזיאון סגור.
בושה. בושה. בושה.