קברנה סוביניון מבית כרמי הגליל (משמאל), רוזה של יקב אסטייט בעמק האלה, קברנה של יקב ירושלים, שרדונה של מצדה, מרסלן סדרת שבא מבית יקב בנימינה (צילומים: וסילי וורונצוב, פרטי, גבעות, אייל קרן)
קברנה סוביניון מבית כרמי הגליל (משמאל), רוזה של יקב אסטייט בעמק האלה, קברנה של יקב ירושלים, שרדונה של מצדה, מרסלן סדרת שבא מבית יקב בנימינה (צילומים: וסילי וורונצוב, פרטי, גבעות, אייל קרן)

לחיים: על ארבע כוסות וחמישה יינות

בשולחן חג הפסח מככבים בעיקר יינות בשל העובדה שהם כשרים ואין בהם שעורה. השנה, עם בציר מוקדם בשל החום ששרר בארץ, יצאו לא מעט יינות חדשים מוקדם מן הצפוי והגיעו לשווקים. אז אחרי הביקבוק והמיתוג - קבלו חמישה יינות מומלצים לסדר

פורסם בתאריך: 10.4.25 21:36

סדרת 'מצדה' של יקב גבעות

יקב גבעות שוכן בגבעת הראל בלב השומרון על מצוקי נחל שילה באזור הררי בעל מסורת עתיקת יומין של גידול כרמים. היינן פרופ' שיבי דרורי והמנכ"ל אליאב מילר מנהלים יקב בוטיק משפחתי שנוסד לפני 20 שנה. היקב מייצר רק 100,000 בקבוקים בשנה במטרה להעניק תשומת לב אישית תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים.

סדרת 'מצדה' היא סדרת הדגל של היקב, כאשר ליין האדום הצטרף השנה מקבילו – 'מצדה' שרדונה. ה'מצדה האדום עשוי מזני פטי ורדו, קברנה סובניון, קברנה פרנק ומגיע מכרמי גבעת הראל ושבות רחל, הוא מיושן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואופיו עמוק, מורכב ואלגנטי. מצדה שרדונה 2023 עשוי מ-100 אחוז שרדונה מכרמי אש קודש ונס הרים. היין הותסס והתיישן במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון איכותי על משקעי השמרים. אופיו קרמי, מורכב ועשיר מאוד.


שרדונה 2023, סדרת מצדה מבית יקב גבעות (צילום: גבעות)

שרדונה 2023, סדרת מצדה מבית יקב גבעות (צילום: גבעות)


רוזה של יקב אסטייט בעמק האלה

אזור עמק האלה מוכר בעולם כולו כאתר שבו נערך הדו-קרב המפורסם בין דוד לגוליית. עם זאת, בימי קדם היה העמק ידוע לא פחות בזכות היינות שיוצרו בו. בשנת 1998 חזרו לעשות בו יין ביקב 'ESTATE' שהוא יקב המייצר יינות פרימיום מכרמים שבבעלותו הבלעדית, תוך שליטה בתהליך גידול הענבים ומתן דגש משמעותי לביטוי האזורי 'טרואר'. עמק האלה הוא בין היקבים הבודדים בישראל שמייצר 300,000 בקבוקים כשהוא מסתמך על הכרמים שלו ללא צורך בכורמים חיצוניים.

יין הרוזה יבש מגיע מאזור הרי יהודה ואפיונו יין קליל, נגיש וכייפי לשתייה. בעל חומציות נוכחת בטעמי תות עץ טריים, חמוציות, ארומות פרי אדום בהיר ומעט פרי לבן. ברקע טעמים נעימים של פומלה ומעט מינרליות.


רוזה של יקב אסטייט בעמק האלה (צילום: פרטי)

רוזה של יקב אסטייט בעמק האלה (צילום: פרטי)


קברנה סובניון, פרמיום של יקב ירושלים

יקב ירושלים הוא היקב הירושלמי היחידי, והוא ממוקם באזור התעשייה עטרות. הוא אינו בעל כרמים אלא מקבל את הענבים ממספר כרמים בארץ. היקב נחשב ליקב ותיק יחסית עם כ-4 מיליון בקבוקי יין בשנה. המשווקים בישראל ומחוצה לה וזכו להכרה ולפרסים בתחרויות יין שונות. היין המוצג זכה לפני כשבועיים בתחרות BEST VALUE במדליית זהב, כטוב בקטגוריה לשנת 2025.

בציר הקברנה התאפיין בחורף חם יחסית וכמויות גשם נמוכות מהמוצע הרב שנתי דבר שהוביל להתעוררות מוקדמת בכרמים ולבציר מוקדם. ההבשלה הפיזיולוגית והפאנולית היו שונות מחלקה לחלקה והצריכו מעקב קרוב מאד ופרטני. מאפייני היין: אדום יבש, התיישן בשילוב של מכלי נירוסטה וחביות עץ אלון. היין בארומות של פירות יער אדומים ושחורים ומעט ווניל, היין בעל גוף בינוני עד מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.


קברנה פרימיום - יקב ירושלים (צילום: אייל קרן)

קברנה פרימיום – יקב ירושלים (צילום: אייל קרן)


 

 

קברנה סוביניון של כרמי הגליל

יקב רקנאטי הוקם בשנת 2000 על ידי לני רקנאטי ואורי שקד. פילוסופיית היקב מכוונת ליצירת יינות מקומיים שיבטאו בצורה הטובה ביותר את אקלים המקום, האדמה ואת שנות הבציר. ליקב כרמים באזורי הגידול האיכותיים בארץ עם זנים ים תיכוניים ייחודיים כמו פטיט סירה, מרסלאן וקריניאן, מראווי ובנוסף קברנה סוביניון, סוביניון בלאן, שרדונה וזנים אחרים.

הקברנה סובניון 2023 של כרמי הגליל הוא יין בעל ארומות של שזיף שחור, קסיס ועשבי תיבול ים תיכוניים, בליווי ניחוחות עץ אלון. היינות הזניים בסדרת כרמי הגליל יוצרו מענבים שניטעו בחלקות כרם חדשות עם יבול נמוך הפרדה מהשזרות, תסיסה בטמפרטורות מתונות, נוזל חופשי בלבד (Free Run) ויישון באלון צרפתי למשך 8 חודשים.

(צילום: פרטי)


קברנה סוביניון 23 - יקב כרמי הגליל (צילום: פרטי)

קברנה סוביניון 23 – יקב כרמי הגליל (צילום: פרטי)


'מרסלן' מסדרת 'שבא' של יקב בנימינה

יקב בנימינה הוותיק שחרר לאחרונה סדרת יינות חדשה – 'שבא', שכוללת מספר יינות, בהם ה'מרסלן' שמורכב מ-100 אחוז מרסלן. היין מאזור גידול הר הגלבוע עם צימוח מרוסן ואיזון נכון בין עלווה לפרי. ענבי המרסלן נבצרו בבציר לילי והועברו למיכל נירוסטה לתסיסה האלכוהולית. סיום תהליך ההתבגרות התקיים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי למשך 18 חודשים.

המרסלן הוא הכלאה בין זני גרנאש לקברנה סוביניון והתוצאה היא ענב המקבל משני הצדדים פירותיות וארומאטיות. 'שבא מרסלן' מתאפיין בעושר ארומאטי, בישום, פרחוניות והרבה פרי כהה. גם בטעימה, אותו פרי כהה ודחוס מככב שוב, והטאנינים בינוניים ולעיסים. היין ילווה בהנאה מנות כמו שוק טלה עם שום ורוזמרין, קבב מתובל צלוי בגריל או ברווז קונפי.


יין מרסלן - סדרת שבא של יקב בנימינה (צילום: וסילי וורונצוב)

יין מרסלן – סדרת שבא של יקב בנימינה (צילום: וסילי וורונצוב)


 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר