פארק גוננים החדש בירושלים: הזנחה ואכזבה

פורסם בתאריך: 18.1.17 12:22

חמישה חודשים לאחר שהוקם: פארק גוננים החדש בירושלים עומד מוזנח

פארק גוננים החדש בירושלים: הדשא צהוב ומוזנח, בוץ מכסה את השבילים, השירותים נעולים ובבריכת הדגים אין דגים. הפארק, שהוקם רק לפני חמישה חודשים בעלות של כ־22 מיליון שקלים, עומד מוזנח

אחד האירועים שחתמו את הקיץ האחרון בירושלים, וסימנו פיתוח ודיאלוג עם התושבים, היה ההקמה של פארק הרובעי החדש גוננים בירושלים. המתחם נפתח לציבור בספטמבר האחרון, בהשקעה כוללת של כ־22 מיליון שקלים, לאחר תכנונו בהליך של שיתוף ציבור. אולם השבוע נראה כי חמישה חודשים לאחר שנחנך, נרשמת הזנחה במקום. בין השאר תושבי גוננים טוענים כי הדשא צהוב ומוזנח, בוץ מכסה את השבילים, השירותים הציבוריים נעולים ובבריכת הדגים אין דגים.

כזכור, כבר בחודש יוני בשנה שעברה יצאה העירייה בהודעה מלאת גאווה על הכוונה לפתוח את הפארק המיוחד שבו בריכה אקולוגית, מסלול אופניים אתגרי, רחבות משחק, גינה קהילתית, שולחנות פיקניק, אזורי ישיבה מוצלים, מדשאות, אמפיתיאטרון פתוח, שבילי הליכה, אזור טיפוס ומתקני אקסטרים, מזרקות ותעלות מים, אזור לגינה קהילתית וגינות תבלין. הפארק עצמו הוקם מתוך יוזמה של התושבים, דרך הוועד למען פארק המסילה, ובמסגרת הליכי התכנון התקיים הליך שיתוף ציבור מקיף ומשמעותי, שלאחריו הוטמעו צורכי ודרישות התושבים וחזונם לפארק הרובעי. בנוסף, הפארק נבנה במסגרת תכנית המתאר החדשה לירושלים, שהגדירה את מפת הפארקים הרובעיים ומייעדת לכל קבוצת שכונות חטיבת קרקע שתשמש כפארק רובעי משמעותי. אולם כיום, הפארק, כאמור, סובל מהזנחה.

יוסי סעידוב, תושב גוננים וממקימי הוועד למען פארק מסילה, מציין השבוע: "אנחנו בוועד דחפנו להקמת הפארק, אנחנו הגשנו את התכניות לעירייה, והעירייה החליטה בעקבות זאת לתכנן אותו ביחד עם התושבים. כל שביל וכל מתקן בפארק הזה תוכנן ביחד עם התושבים. מגיעים אל הפארק מדי יום אנשים מכל ירושלים, גם בחורף, הפארק הוא הצלחה מסחררת. מפוצץ באנשים, כל יום שיש שמש מגיעים הורים וילדים. אבל הדשא צהוב ונראה חולה, אין מספיק ניקיון, השירותים סגורים ויש מקרים שילדים עושים את הצרכים שלהם בחוץ, על הדלת, וזה פשוט נורא. בנוסף, במקום יש בריכה אקולוגית, שיש בה כביכול דגים ומים זורמים, אבל המים לא זורמים והדגים מתו.

"האמירה שלנו מאוד פשוטה", מדגיש סעידוב, "אם העירייה לא מסוגלת לנהל לדאוג לתחזוקה של הפארק, שתעביר לתושבים את התקציב ואנחנו נדאג לזה. אנחנו מסוגלים לעשות זאת הרבה יותר טוב מהעירייה, שיעבירו לנו את הכסף הזה כי כרגע הוא מבוזבז על כלום, מישהו שם מקבל כסף ולא עושה את העבודה שלו".

הפארק, יש לציין, הוקם כיוזמה משותפת עם עיריית ירושלים, משרד השיכון, המשרד לענייני ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים והוא נבנה כפארק חדשני ומודרני בהיקפים וסטנדרטים חסרי תקדים בעיר. כמו כן, העיקרון שהנחה פיסית את פיתוח הפארק הוא מעבר הדרגתי בין מצב עירוני למצב נופי וכן שחזור הנחל הטבעי בדרום הפארק, כאשר תוכנו ומאפייניו של הפארק נועדו לעצב את ייחודיותו. הפארק מחבר בין שכונת הקטמונים, מקור חיים, בית צפאפה ואזור התעשייה תלפיות, שבא לשרת את עשרות אלפי תושביהן.

 

 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר