הסיכה שנשלפה מקיבתה של הנערה, ד"ר בירימברג שוורץ (צילום: דוברות הדסה)
הסיכה שנשלפה מקיבתה של הנערה, ד"ר בירימברג שוורץ (צילומים: דוברות הדסה)

מזל שלא כל יום פורים: בת 13 בלעה סיכה בעת שתפרה תחפושת

גם זה קורה בפורים: נערה שעסקה בתפירת התחפושת שלה לחג, בלעה בשוגג את סיכת התפירה שבה השתמשה ופונתה להדסה עין כרם. על מנת למנוע נזק למערכת העיכול, הסיכה נשלפה מקיבתה בניתוח אנדוסקופי מהיר

פורסם בתאריך: 13.3.25 20:02

ד"ר לירון בירימברג-שוורץ, מומחית בגסטרואנטרולוגיה ילדים והמנהלת הרפואית של מרכז האורגנואידים בהדסה, הוזעקה מביתה במוצאי השבת האחרונה לטיפול בהול בנערה בת 13.

הנערה פונתה על ידי הוריה אל חדר המיון לילדים בהדסה עין כרם, לאחר שבמהלך תפירת התחפושת שלה לפורים במכונת תפירה, היא החזיקה בפיה את סיכת התפירה, בכוונה להחזיק בה לכמה רגעים, אלא שבתוך שניות הסיכה נשאפה ונבלעה.

"הנערה הגיעה מלווה בהוריה כשהיא סובלת מכאב בגרון אבל יציבה לגמרי", מתארת ד"ר בירימברג-שוורץ. "היא סיפרה על מה שקרה לה בבית, וכמובן שד"ר סער חשביה, מנהל מלר"ד ילדים (חדר המיון) שקיבל אותה, החליט על ביצוע מיידי של צילום רנטגן. החשד שהתעורר בעקבות הצילום היה שהסיכה ממוקמת בקיבה, ואז הוזעקתי לטפל במקרה. החשש שלנו כמובן היה שהסיכה תיתקע במערכת העיכול ותסב נזק".

ד"ר בירימברג-שוורץ מוסיפה: "לאחר שיחה עם ההורים, החלטנו להעביר את הנערה לחדר הניתוח לביצוע אנדוסקופיה, במטרה לשלוף את הסיכה כל עוד היא נמצאת בהישג ידינו ובטרם תיעלם במעמקי מערכת העיכול, ואז יהיה מורכב יותר להגיע אליה. תחת הרדמה מלאה ובעזרתה של דגנית דניאל-אבדר, אחות ראשית של יחידת גסטרואנטרולוגיה מבוגרים, התחלנו בהליך ומצאנו את הסיכה שנצפתה עם גולה אדומה בקצה אחד שלה. במכשור ייעודי נשלפה הסיכה מבלי שנגרם נזק לקיבה או הוושט".

 

הפעולה המהירה, מסבירה ד״ר בירימברג-שוורץ, היא על מנת למנוע סיבוכים וצורך בניתוח מורכב יותר. "אם הגוף הזר מתמקם באזור שלא ניתן לשלוף אותו ממנו או פוגע כבר ברקמות כלשהן, הטיפול יותר מאתגר וגם הפגיעה עשויה להיות רצינית יותר", היא מסבירה. "ביחידת הגסטרו ילדים בהדסה אנו נתקלים בלא מעט מקרים של בליעת חפצים, לא רק על ידי תינוקות. מדובר בבני נוער, ילדים וגם במבוגרים יותר. זה קורה בשנייה ויכול לקרות לכל אחד. זו הסיבה שאני שבה ומזכירה כמה מסוכן להחזיק בפה חפץ כלשהו – גם סיכה שמשתמשות בה מי שעוטות מטפחות על הראש. יש לעורר כמה שיותר מודעות. חובה להימנע, גם אם רוצים להחזיק בפה משהו לשניונת וגם אם הידיים עסוקות. זה מיותר וגורם לצרות שנפתרות, לצערנו, רק בבית החולים".

ד״ר חשביה, מנהל חדר המיון לילדים בהדסה, מוסיף: "כל בליעת גוף זר דורשת התייחסות דחופה, אך בליעת חפצים חדים, סוללות ומגנטים דורשת התייחסות דחופה במיוחד, ויש להגיע בהקדם להערכה רפואית גם אם אין לילד תלונות בעקבות הבליעה".

מהדסה נמסר, כי הנערה שוחררה מבית החולים לאחר יממה. הנערה והוריה הודו לצוות הרפואי על התושייה והאבחנה המהירות, שמנעו נזק גדול" "הטיפול של הצוות הרפואי, הן במלר"ד והן בגסטרו ילדים היה מסור ומהיר, נעים הליכות ומאוד מקצועי! אנחנו מודים על כך מאוד".

 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר