חג הפסח מתקרב ובין הררי החפצים שנמסרים וניחוחות הניקיון שמאפיינים את השבוע שלפני החג, נבחין בקרוב גם בתופעה שהפכה למסורת ירושלמית – אירועי "מצה בשכונה". במסגרת האירוע, הורים וילדים משכונות העיר אופים ביחד מצות בעבודת יד לחג הפסח. תהליך העבודה מלווה על ידי משגיחי כשרות צמודים שידאגו שהמצות הטעימות יהיו גם כשרות לפסח. האירועים הקהילתיים זוכים זה שנים להיענות רבה של הורים וילדים, שנהנים מהחוויה המשפחתית והקהילתית מאפשרת להם להכין ביחד את מצות הסדר באווירה נעימה ומעשירה.
"'מצה בשכונה' הפך לאחד ממנהגי טרום החג אצלנו", מספרת נגה, אם לארבעה שמתגוררת בקטמון, "הילדים בחופש מהמסגרות, אני ובן זוגי 'עושים פסח', והילדים, כמו ילדים, צמאים לבילוי ולאטרקציה. בשנים האחרונות, הכנת המצות המשותפת הפכה לבילוי משותף שלנו שיש לו גם ערך קהילתי ומיוחד. הילדים ממש מחכים לו כל שנה כי בליל הסדר כל המשפחה כבר יודעת שהילדים שלי מביאים איתם את המצות שהם עשו בעצמם".
האירועים ייערכו השנה בשישה מוקדים שונים ברחבי העיר – בפסגת זאב, מיתרים, נווה יעקב, הר חומה ובגן קנגרו בקטמון. ילדי ירושלים מוזמנים להצטרף ולהנות מחוויה מיוחדת ומעניינת.
מועדי האירועים ומיקומם:
7 באפריל, 17:30 מנהל קהילתי פסגת זאב.
6 באפריל, 17:00 הקנגרו בקטמון
10 באפריל, 10:00 מינהל קהילתי הר חומה
9 באפריל, 17:00 מינהל קהילתי מיתרים
8 באפריל, 18:00 מינהל קהילתי נווה יעקב
ראש העיר משה ליאון: "אירועי 'מצה בשכונה' הם הצלחה גדולה כבר כמה שנים. אני מאחל למשתתפים ולכל הילדים הירושלמים חג כשר ושמח. נמשיך לבסס את מה שכבר כולם יודעים – כיף להיות ילד בירושלים, כיף להיות מבוגר בירושלים, כיף להיות ירושלמי".
סגן ראש העיר ומחזיק תיק מורשת ישראל, אריה קינג: "זכות עבורי לחבר את כלל תושבי ירושלים לחג הפסח המתקרב. אין יותר מתאים מאפיית מצות על מנת להתכונן כראוי לחג. אני מזמין את כלל תושבי ירושלים להשתתף באירועי מצה בשכונה ללא תשלום. חג כשר ושמח!".
תגובות