משרד התחבורה מביא בשורה כפולה ומשמעותית לתושבי ירושלים, בנימין והשומרון: העבודות לשדרוג והרחבת כביש 437 נכנסו לקצב מואץ, ובמקביל יוצא לדרך כביש 45 – אחד ממיזמי התשתית המרכזיים בשער הכניסה הצפוני לירושלים בעשורים האחרונים.
העבודות בכביש 437, המבוצעות על ידי חברת מוריה לפיתוח ירושלים ובהיקף של כחצי מיליארד שקלים, הן חלק ממדיניות משרד התחבורה לחזק את הנגישות לצפון ירושלים ולשפר את צירי הכניסה לעיר. הפרויקט נועד להקל על עומסי התנועה, להעלות את רמת הבטיחות ולהעניק לתושבי בנימין ציר גישה רחב, מהיר ובטוח יותר.
במסגרת עבודות קידום הזמינות, שכבר הושלמו, נפתחו נתיבים חדשים בין הכניסה הצפונית לחיזמה לבין מחסום חיזמה והכיכר המובילה לירושלים. פתיחת הנתיבים כבר יוצרת שיפור בולט בזרימת התנועה בשעות העומס ומסמנת את תחילתו של שדרוג כולל לאורך כל הציר.
במקביל, לאורך התוואי שבין שער בנימין למחסום חיזמה פועלים עשרות כלים הנדסיים לשדרוג משמעותי של הכביש: הרחבה לשני נתיבים בכל כיוון והקמת נתיב תחבורה ציבורית (נת"צ) ייעודי. במשרד התחבורה מדגישים כי המטרה היא להפוך את כביש 437 לציר רציף, יעיל ובטוח שישרת את כלל האזור.

העבודות בצירי הכניסה לצפון ירושלים נכנסו לקצב מואץ (צילום: משרד התחבורה)
לצד ההתקדמות בכביש 437, יוצא לדרך גם כביש 45, לאחר שנים של תכנון וציפייה. חברת מוריה השלימה את בחירת הקבלן המבצע, ובקרוב יחלו העבודות בשטח. הכביש החדש, שאורכו כ-5.5 ק"מ, יחבר בין צומת שער בנימין לשיקוע קלנדיה. בשלב הבא יתוסף נת"צ עטרות משיקוע קלנדיה עד כביש בגין בירושלים ולכביש 443.
המשמעות: רכבים מבנימין לכיוון תל אביב והמרכז לא יידרשו עוד לעבור דרך מחסום חיזמה או פסגת זאב. בכך יפחתו עומסים משמעותיים בכביש 437, במחסום חיזמה, בשועפאט ובמחלף בן ציון, ומנגד ישופרו זרימות התנועה בצירי הכניסה לצפון ירושלים. גם תושבי פסגת זאב והעיר ירושלים ייהנו מהפחתת עומסים.
השרה רגב: "התקדמות הפרויקטים הגדולים של כביש 437 וכביש 45 היא תוצאה ישירה של המחויבות שלנו לקדם את ירושלים ובנימין ואת החיבור ביניהם. אחרי שנים של עיכובים, אנחנו מביאים פתרונות אמיתיים שיקצרו זמני נסיעה, יפחיתו פקקים וישפרו את איכות החיים של מאות אלפי תושבים. זהו חלק מחזון רחב להפיכת צירי הכניסה לצפון ירושלים למהירים ובטוחים יותר".
מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן: "משרד התחבורה פועל בנחישות להנעת פרויקטים גדולים בקצב מהיר. את התוצאות רואים כבר עכשיו: נתיבים חדשים שנפתחו מקלים על עומסי התנועה, ובהמשך יתווספו שיפורים משמעותיים נוספים. כביש 437 וכביש 45 הם מהלכים שישנו את פני התחבורה בצפון ירושלים ובבנימין".
מנכ"ל חברת מוריה לפיתוח ירושלים, גלעד בר אדון: "מוריה מובילה מיזמי תשתית מחוללי שינוי שמחברים את ירושלים לבנימין ומקדמים תחבורה מהירה ובטוחה לאזור. בסיום העבודות בכביש 437 ובכביש 45, הנוסעים ירגישו שינוי אמיתי והקלה משמעותית בדרך. נמשיך להוביל פתרונות תחבורה מתקדמים ויעילים עבור ירושלים וסביבתה".





תגובות