"שמתי לי למטרה לייצר מוצר אחר לחלוטין" מסביר יוני פדידה, הבעלים של חברת "הובלות בירושלים – עבודה עברית". "זה לא רק ההובלה עצמה, אלא החוויה הכוללת – השירות, ההגינות, היחס. אנשים שעוברים דירה חווים לא פעם מתח וחששות, ואנחנו כאן כדי להפוך את התהליך לנעים ובטוח ככל האפשר. אנחנו מבינים שהובלה היא לא רק להעביר רהיטים ממקום למקום, אלא רגע משמעותי בחיים של אנשים, ואנחנו רוצים להיות שם בשבילם בצורה הכי טובה שיש".
אז מה מבדל את החברה מכל חברות ההובלות בעיר?
פדידה לא התחיל את דרכו בעולם ההובלות במקרה. עם תשוקה גדולה לעשייה, הוא חיפש דרך להביא לשוק משהו חדש ושונה.
"עבדתי תקופה קצרה בארה"ב וראיתי איך חברות גדולות פועלות שם. למדתי שיטות עבודה חכמות יותר והבאתי אותן איתי לישראל – כמו שימוש בעגלות חשמליות ובמנופים חיצוניים שמייעלים את העבודה. אבל יותר מזה, רציתי לבנות עסק על בסיס של עבודה עברית בלבד, מתוך אידיאולוגיה של תמיכה בפרנסה מקומית. אני מאמין ש'עניי עירך קודמים', ואני רוצה להעסיק אנשים שגדלו כאן, שמבינים את התרבות והלקוחות, ושאפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות."
שירות אישי, אמינות ושקיפות מלאה
בתחום שבו יש לא מעט סיפורים על עוגמת נפש, פדידה שם לעצמו מטרה להפוך את חוויית ההובלה לשונה לחלוטין. שקיפות היא מילת המפתח, ולקוחות החברה זוכים להצעות מחיר מדויקות מראש, ללא הפתעות לא נעימות.
"אנחנו עובדים היום בצורה הכי טכנולוגית שיש – לקוחות שולחים לנו סרטון בוואטסאפ עם פירוט של הדירה, ואנחנו נותנים הצעת מחיר תוך 30 שניות. המחיר לא משתנה, אין 'אותיות קטנות' ואין משחקים. אנשים עברו מספיק חוויות לא נעימות מחברות אחרות, ואני רוצה שהם ירגישו בטוחים כשהם עובדים איתנו."

צוות הובלות בירושלים – עבודה עברית (צילום: עצמי)
ואם משהו נשבר?
"טעויות קורות, אבל אצלנו האחריות היא מעל הכל. אם מוצר נפגע במהלך ההובלה – אנחנו דואגים לתיקון של המוצר, או מחזירים את הכסף או רוכשים מוצר חלופי. זה חלק מהערכים עליהם החברה מבוססת. אנחנו מאמינים בשירות מלא והוגן, ולכן הלקוחות שלנו יודעים שהם יכולים לסמוך עלינו."
הרבה יותר מהובלות – שירותי פרימיום
מעבר לשירותי ההובלה הסטנדרטיים, מציעה החברה שירותים נוספים שהופכים את המעבר לחלק ופשוט, לרבות שירותי אריזה מוקפדים, בהם הצוות אורז כל ארגז עם רישום מדויק של התכולה, כאשר הכל עטוף בקפידה ובזהירות מירבית, פירוק והרכבה מקצועיים, שירותי נגרות – כל אלו מעניקים ללקוחות שירות מלא עד לדירה מסודרת ומוכנה למגורים. בנוסף, מציעה החברה שירותי פריקה של החפצים בבית החדש, לרבות סידור ארונות על ידי צוות סידור מקצועי שמאפשרים ללקוח להגיע לבית החדש בקלות.
חברה עם לב גדול – תרומה לקהילה
אחד המאפיינים הייחודיים של החברה הוא הערבות ההדדית שלה. אנשי הצוות של החברה הקימו גמ"ח רהיטים שמסייע לחיילים בודדים, משפחות מעוטות יכולת וזוגות צעירים. כל רהיט שנמסר לחברה במהלך הובלה עובר ליעד הבא שזקוק לו, עם שיתוף פעולה הדוק מול רבני השכונה.
"אנחנו נתקלים בהרבה אנשים שעוברים דירה ומוותרים על רהיטים תקינים לגמרי. במקום שיזרקו אותם, אנחנו דואגים להעביר אותם הלאה למי שצריך. זה חלק מהשליחות שלנו. זה מרגש לראות חייל בודד מקבל מקרר חדש או משפחה צעירה שמצליחה לרהט דירה בזכותנו."
לקוחות מרוצים שחוזרים שוב ושוב
מי שכבר חווה הובלה עם החברה, לא ישכח את החוויה. רבים מלקוחותיו של פדידה ממשיכים לשמור איתו על קשר גם שנים אחרי המעבר.
"לקוחות מתקשרים לאחל לנו חג שמח, סתם לשתות איתנו קפה. זה אנשים שלא הייתי פוגש ביום-יום, וזה אחד הדברים שהכי מרגשים אותי בעבודה הזאת. אנחנו יוצרים קשרים אמיתיים, וזה הופך את כל העבודה שלנו להרבה יותר מסתם עסק."

צוות הובלות בירושלים – עבודה עברית (צילום: עצמי)
מחירים הוגנים ושירות בסטנדרט הגבוה ביותר
עם צוות מקצועי ומסור של עובדים, החברה יכולה לבצע כמה הובלות שונות ביום, במיוחד בתקופת הקיץ, ועדיין שומרת על איזון בין רמת שירות גבוהה לבין מחירים הוגנים.
"אנחנו לא הכי זולים בשוק, כי שירות טוב מגיע עם עלויות, אבל אנחנו גם לא היקרים ביותר. הלקוחות שלנו יודעים שהם משלמים תמורה הוגנת ומקבלים שירות שאין לו תחרות. אנחנו מתחייבים לתת את המקסימום ולוודא שכל לקוח יוצא מרוצה."
עסק משפחתי עם ניהול מדויק
פדידה לא לבד – גם אשתו היא חלק בלתי נפרד מהעסק. בעוד הוא אחראי על הצד התפעולי – משאיות, חומרים, גיוסים – היא מנהלת את התחום האדמיניסטרטיבי – אחראית על יצירת ושליחה של הצעות המחיר, ביקורים ביתיים במידת הצורך, ניהול העובדים וכל הצד הלוגיסטי המורכב של התפעול. איריס היא גם פני העסק – היא זו שנותנת את השירות המסור והקשוב, זמינה ועונה לטלפונים ובקשות בכל שעות היום.
"אמרו לנו שזה לא פשוט לעבוד כזוג בעסק משותף, אבל אנחנו הצלחנו לנווט את זה בצורה חכמה. אנחנו מכבדים זה את זה, נותנים אמון מלא ושומרים על תקשורת פתוחה. זה אחד הדברים שגורמים לעסק לעבוד כל כך טוב."
הובלות בירושלים – עבודה עברית
טלפון: 052-2381018 | 052-5330344
לפייסבוק, לחצו כאן >>>
דוב רוזנבלוט
אני עשיתי איתם העברה וממש נהנתי מהעברה שהם עשו אותה פשוה וקלה עם יחס טוב ושאלו כל קרטון איפה להשים וממש לא עזבו אותנו עד שהכול היה במקום והכי חשוב שיש לו עבודה עברית בלבד