אקורד הסיום של העונה הנוכחית היה פשוט נפלא מבחינת הפועל ירושלים. כ-400 אוהדים אדומים, שטרחו ובאו למשחק לפרוטוקול, נהנו מתצוגת תכלית של קבוצת כדורגל מחויבת ומאומנת, שזכתה בראשות הפלייאוף התחתון ובמקביל הוכתרה רשמית כמלכה הספורטיבית של ליגת העל.
אילון אלמוג הגיע בדיוק למקום הנכון כדי לנער חלודה, בדשיניו תמיד נמצא שם ברגע הנכון, ומתי בפעם האחרונה זכור לכם שחקן אדום עם מאזן שערים דו ספרתי בארסנל? אהלן מתן חוזז, שאפו על עונה גדולה ומי ייתן ובקבוצה ימצאו את הדרך להשאיר אותך כדי להמשיך לחגוג בצבע הנכון גם בזו שאחריה.
איליי מדמון וינאי דיסטלפלד הפכו משחקני נוער מבטיחים לשחקני הרכב לגיטימיים, שעלו פעם אחר פעם עם סכין בין השיניים, השתלטו בעבודה קשה וסיזיפית על מרכז השדה במשחקים רבים ולא עשו חשבון לאף אחד, כולל ותיקים ומנוסים מהם. ואם אוהד אלמגור יורד לגליץ' ומחלץ כדור כשהקבוצה שלו ביתרון 0:3 בדקה ה-60, זה מסמל יותר מכל את תהליך ההתבגרות שעברה הפועל השנה.
על המקהלה המגובשת הזו מנצח זיו אריה, שסיים בסטייל פלייאוף תחתון משובח וראוי בהחלט להמשיך לנווט בגאווה את הספינה האדומה גם בעונה הבאה – שנת ה-100 של המועדון. רגע לפני פתיחתה הרשמית של עונת הרחצה, הוא מצא לנכון לפרגן דקות בכורה בליגה הבכירה לצעירים רז יחזקאל ונאדים וסארנה, וכרגיל דיבר מדם ליבו בסיום והבהיר מה באמת חשוב באחיזת העיניים שמשלבת שגרה וכדורגל – החזרת החטופים.
גם המספרים מדברים בעד עצמם – 44 נקודות – אחת יותר מהעונה שעברה, ומאזן שערים מרשים במיוחד של 47 שערי זכות לעומת 42 שערי חובה בלבד – ההגנה השלישית בטיבה בליגה אחרי מכבי תל אביב והפועל באר שבע – שתי המוליכות שמתחרות ראש בראש על תואר האליפות. לא מובן מאליו.
כמה האוהדים נרגשים מהתלכיד הנוכחי בהפועל? די אם נספר כי בסיום מחכות שתי שורות של זאטוטים כדי לזכות לא רק בחולצות המשחק של אליליהם, אלא אפילו במכנסיים! ותודה לאמיצים דיסטלפלד ונועם מלמוד שנענו לאתגר, סחטו תשואות ומיהרו במכנסונים סמי-שקופים לחדר ההלבשה.
יהיה זמן לדון בדיבורים מסביב על הקיצוץ החד בתקציב בעונה הבאה, מכירות השחקנים האופציונליות, שתי העולות החזקות שוודאי תתחזקנה עוד יותר והקשיים הלא פשוטים שהקבוצה הצנועה הזו תחווה, אבל לפני כן חשוב להזכיר כי יש עדיין שתי מטרות חשובות ברמת המועדון – גמר הגביע לנשים מול קרית גת והמאבק על הכרטיס לליגת העל לנוער.
עד חימום המנועים בשתי הגזרות הללו, הגיעה העת לקחת הרבה אוויר, להוריד את הכובע בפני העושים במלאכה ולהודות על עונת בוגרים מוצלחת עם המון רגעי נחת, שהסתיימה בחיוך רחב והשאירה לכולנו טעם של עוד. תודה לך הפועל.
תגובות