באחרונה התקיים במרכז מאי שבירושלים – המרכז העירוני למנהיגות ואקטיביזם לבני נוער של עיריית ירושלים – "אירוויזיון מיזמים", אירוע השיא השנתי, שכל כולו חגיגה גדולה של יזמות, יצירתיות והשראה. באירוע הציגו מעל 80 בני ובנות נוער מהמרכז 15 מיזמים חברתיים מקוריים, פרי עבודתם לאורך השנה.
האירוע נבנה סביב ערכים של חדשנות, מנהיגות ואקטיביזם, ואיפשר לנוער הירושלמי להציג בפני הקהל הרחב רעיונות פורצי דרך שנועדו לשפר את פני החברה והקהילה. לאורך הערב, הקהל הצביע ובחר את המיזמים שהכי ריגשו והלהיבו אותו, ולבסוף חבר שופטים מיוחד, שכלל נציגים מעיריית ירושלים ואנשי חינוך בכירים, הכריז על הזוכה.

אירווזיון המיזמים (צילום: מרכז מאי)
המיזם שכבש את הבמה והוכתר כזוכה הוא "מהל"ב (מוגבלויות הן לא בעיות), שפותח על ידי בני נוער מתכנית תבל-Stand With Us. המיזם מבקש להעלות מודעות לחייהם של אנשים עם מוגבלויות, במיוחד בימים של מצבי חירום ולחימה, שבהם האתגרים מתעצמים פי כמה.
במסגרת המיזם, בני הנוער יבקרו גם בבתי ספר ברחבי ירושלים ויקימו תחנות חווייתיות שיאפשרו לתלמידים לחוות, ולו לרגע, חיים עם מוגבלות — כמו עיוורון, קטיעת גפיים, שימוש בכיסא גלגלים וחירשות. בהמשך, יתקיים שיח פתוח עם אנשים עם מוגבלויות בסגנון "סליחה על השאלה", שישודר ברשתות החברתיות במטרה לקרב את הציבור ולהגביר את ההבנה והאמפתיה.
"רצינו לגרום לאנשים להבין מה זה אומר להתמודד עם מוגבלות ביום-יום ובעיקר בתקופות קשות כמו בזמן מלחמה," סיפר אחד מבני הנוער המשתתפים במיזם בהתלהבות. "אנחנו מאמינים שדרך התנסות אישית אפשר לגעת בלב של אנשים ולחולל שינוי אמיתי".

אירווזיון המיזמים (צילום: מרכז מאי)
מרכז מאי שואף להוביל יצירה של שינוי חברתי, הענקת חינוך ערכי, חינוך לאחריות חברתית ולחשיבה ביקורתית ויצירתית. המרכז פועל למען מימוש הפוטנציאל של בני הנוער לעשייה חברתית משמעותית, זאת מתוך חשיפה לאתגרים השונים במרחב השכונתי ובמרחב העירוני, עידוד יוזמות ופיתוח אישיות אקטיביסטית, תוך שיתופי פעולה עם ארגונים ומוסדות במטרה לקדם ולפתח את התחום. כמו כן, המרכז פועל להקמה ופיתוח של קבוצות בשכונות ובבתי הספר, ומפעיל קבוצות נוער עירוניות-ייצוגיות. בנוסף, המרכז מהווה גוף ידע ומחקר בנושא, יוצר קשר עם מוסדות אקדמיים, מנחה קבוצות ותוכניות ומכשיר מדריכים ומורים. באמצעות תהליכים אלו מסייע המרכז לפיתוח שכבה צעירה חזקה בירושלים שמביאה איתה תנופה אקטיביסטית, תוך חיזוק תחושת השייכות לעיר.
"המיזם הוא עדות חיה לכך שבני הנוער שלנו הם לא רק דור העתיד, אלא גם מנהיגי ההווה", אומר ראש העיר משה ליאון. "ברוח התקופה המורכבת שעוברת העיר והמדינה כולה, בני הנוער בוחרים לקחת אחריות, להושיט יד, להעצים אוכלוסיות מוחלשות ולבנות חברה סולידרית, חומלת וחזקה יותר. אני גאה בנוער הירושלמי שבוחר להקדיש את זמנו ומרצו לחיבור בין אנשים, להנכחת סולידריות ולשינוי פני החברה מתוך אמונה עמוקה ביכולת שלנו להיות טובים יותר. זו ירושלים במיטבה — עיר של חדשנות, רגישות חברתית ורוח צעירה שלא מפחדת לחלום ולהגשים. אין כמוה בעולם".

אירווזיון המיזמים (צילום: מרכז מאי)





תגובות