***עדכון***
בכבאות והצלה ירושלים מבקשים להבהיר מספר דברים בנוגע לאירוע:
מדובר על אוטובוס מפרקי המונע בסולר – ולא באוטובוס חשמלי כפי שדווח תחילה. עוד נמסר כי מקור הבעירה הוא במנוע, ככל הנראה כתוצאה מכשל טכני כלשהו.
עוד מבהירים בכבאות כי בניגוד לפרסומים כאלה ואחרים על הגעה מאוחרת של הכוחות – לוחמי האש הראשונים הגיעו לאירוע 5 דקות לאחר קבלתו. 2 דקות לאחר מכן – הגיע צוות נוסף. וכעבור כעשר דקות נוספות הגיע צוות שלישי.
מוקדם יותר פרסמנו: מוקד 102 של כבאות והצלה לישראל קיבל לפני זמן קצר מספר רב של קריאות על שריפת אוטובוס ברחוב ירמיהו המרכזי בירושלים.
צוותי כיבוי והצלה מתחנת מרחב האומה הוזנקו למקום ופועלים לכיבוי השריפה, המאופיינת במטען אש גבוה יחסית. האוטובוס הבוער חוסם את נתיב הנסיעה, ולוחמי האש מבצעים פעולות כיבוי אינטנסיביות ובמקביל עורכים סריקות לשלילת לכודים או נפגעים בתוך האוטובוס ובסביבתו.
כידוע, בהמשך הצהריים צפויה הפגנת ענק של העדה החרדית כנגד גיוס בחורי ישיבות.





תגובות