צעדת "ירושלים בורוד" משנים קודמות (צילום: ארנון בוסאני)
צעדת "ירושלים בורוד" משנים קודמות (צילום: ארנון בוסאני)

ירושלים נצבעת בוורוד: צעדה עירונית, הפנינג ומפגש עם מומחי סרטן השד

עיריית ירושלים תקיים ב־30 באוקטובר את אירוע "ירושלים בורוד", הכולל צעדה מגן סאקר לסינמה סיטי, הפנינג חגיגי, עמדת תרומת שיער ומפגש עם מומחי הדסה ושערי צדק. באירוע תשתף גם תושבת העיר את סיפורה האישי בהתמודדות עם סרטן השד

פורסם בתאריך: 18.10.26 12:20

ירושלים תציין את חודש המודעות הבינלאומי לסרטן השד באירוע קהילתי מיוחד: ביום שישי, 30.10, תקיים עיריית ירושלים את "ירושלים בורוד" — צעדה והפנינג שמטרתם להעלות את המודעות לחשיבות הגילוי המוקדם של סרטן השד ולעידוד אורח חיים בריא.

האירוע יפגיש בין תושבות העיר, נשים שהחלימו מהמחלה, מומחים מהמרכזים הרפואיים הדסה ושערי צדק ונציגי הקהילה. לצד הפעילות הגופנית במרחב הציבורי, יוכלו המשתתפות לקבל מידע רפואי, לשמוע על הרגלים בריאים ולפגוש אנשי מקצוע בתחום בריאות האישה.

מגן סאקר לסינמה סיטי: כך ייראה האירוע

הפעילות תחל בשעה 08:00 בהתכנסות בסמוך ל"קפה גן סיפור" בגן סאקר, שם יחולקו למשתתפות ערכות ורודות. בשעה 08:45 תוזנק הצעדה מגן סאקר לכיוון מתחם הסינמה סיטי.

בשעה 09:15 יחל בסינמה סיטי הפנינג חגיגי, שיכלול כיבוד, מוזיקה עם הדי־ג'יי דידי ועמדת תרומת שיער בשיתוף עמותת „זכרון מנחם”. העמדה תאפשר למשתתפות לקחת חלק במחווה של נתינה ותמיכה בנשים המתמודדות עם המחלה.

בשעה 10:00 יתקיים המפגש המרכזי, שיוקדש להרגלים בריאים ולאורח חיים מונע. התוכנית תכלול הרצאה פעילה, פאנל מקצועי, שאלות ותשובות ומפגש בלתי אמצעי עם בכירות ובכירי הקהילה הרפואית מהדסה עין כרם ומשערי צדק.


צעדת "ירושלים בורוד" משנים קודמות (צילום: ארנון בוסאני)

צעדת "ירושלים בורוד" משנים קודמות (צילום: ארנון בוסאני)


מומחי הדסה ושערי צדק יענו על שאלות בנושא סרטן השד

במפגש ישתתפו מומחים משני המרכזים הרפואיים הירושלמיים. מטעם המרכז הרפואי הדסה עין כרם ישתתפו פרופ' תניר אלוויס, מנהלת מערך השד ומנהלת המחלקה לכירורגיית שד, וד"ר תמר סלע, מנהלת היחידה לדימות השד.

מטעם המרכז הרפואי שערי צדק ישתתפו ד"ר יהלי מילר, מנהלת יחידת השד הכירורגית; ד"ר אלברט גרינשפון, מנהל השירות לאונקולוגיה של השד; וד"ר גני גולצמן, מומחית בהדמיית שד.

לצד המומחים תשתתף אליס לוי, תושבת ירושלים ואם לשלושה, שתשתף את הקהל בסיפורה האישי ובהתמודדותה עם סרטן השד.

המפגש נועד להנגיש לציבור ידע רפואי, לאפשר שאלות ישירות למומחים ולעודד מודעות לחשיבות הגילוי המוקדם ולהקפדה על בדיקות בהתאם להמלצות הרפואיות האישיות.

משה ליאון: "מודעות וידע הם חלק בלתי נפרד מהשמירה על הבריאות"

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, קורא לתושבות העיר לקחת חלק באירוע ולהצטרף לצעדה ולמפגש המקצועי.

"הבריאות שלנו היא הדבר היקר ביותר שיש לנו, ומודעות וידע הם חלק בלתי נפרד מהשמירה עליה. 'ירושלים בורוד' הוא אירוע שמחבר בין קהילה, פעילות גופנית, ידע רפואי וערבות הדדית, ומביא את השיח החשוב הזה אל הציבור. אני מזמין את נשות ירושלים להגיע, לצעוד איתנו, לשמוע את המומחים ולפגוש את אליס, ששיתוף הסיפור האישי שלה הוא תזכורת לכוח שיש למודעות, לערנות ולתמיכה של הקהילה", אמר ליאון.

אירוע "ירושלים בורוד" מתקיים במסגרת חודש המודעות הבינלאומי לסרטן השד ולבריאות האישה, מתוך מטרה לחבר בין פעילות קהילתית, אורח חיים בריא והנגשת מידע רפואי לציבור.

מתי? יום שישי, 30 באוקטובר 2026, החל מהשעה 08:00.

איפה? ההתכנסות בגן סאקר, בסמוך ל"קפה גן סיפור". הצעדה תסתיים במתחם הסינמה סיטי בירושלים.

לפרטים נוספים ולהרשמה: https://tickets.cinema-city.co.il/mini-site/JER

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר