מדריך TOP 50 PIZZA, מגזין הפיצות הנחשב בעולם בסגנון איטלקי/נאפוליטני, קיים היום (שני) את התחרות השנתית בטוקיו שביפן, שבה דירג את מיטב הפיצריות ברחבי העולם. הפיצרייה הישראלית PIEDRA זכתה בתואר הפיצה הכשרה הטובה בעולם. PIEDRA התחרתה בקטגוריית אסיה-פסיפיק, הקטגוריה שבה פיצרייה מישראל זכאית להתחרות. זו הפעם השלישית ברציפות שבה המדריך היוקרתי, מדרג פיצרייה מישראל, וכמו בפעמים הקודמות, כך גם השנה, ת PIEDRA נכנסה לרשימה היוקרתית, כשזכתה במקום ה-37, מה שהפך אותה לפיצרייה הכשרה הטובה בעולם.
באירוע, שבו השתתפו מיטב השפים מרחבי העולם, נקרא לבמה אבי סינקלר, שף ושותף ב-PIEDRA, שקיבל בשם הפיצרייה ושותפיו תעודה מהמדריך המכונה בקרב המומחים "המישלן של הפיצות" וכן חולצת שף של המדריך. שף סינקלר הנרגש עלה לבמה עם כובע כתום כמחווה לבני משפחת ביבס שנרצחו בשבי חמאס, וכשהציג את התעודה לקהל, סימן בתנועת יד עם שלוש אצבעות כמחווה לחטופה ששבה מהשבי, אמילי דמארי.

שף אבי סינקלר עלה לבמה עם כובע כתום כמחווה לבני משפחת ביבס (צילום: רון ירקוני יחסי ציבור)
שף סינקלר: "אני מתרגש מהמעמד ומהאירוע המרשים. גאה ש-PIEDRA זכתה בתואר הפיצה הכשרה הטובה בעולם ומבטיח לכולם כי גם בשנים הבאות PIEDRA תמשיך להביא בשורה בדמות טעמים משובחים ותוסיף לתת כבוד למאכל שאנו חיים, נושמים ואוהבים כל כך – הפיצה. בהזדמנות זו אני רוצה לספר לכולם כי בקרוב מאוד תיפתח לראשונה ב PIEDRA- אפשרות להזמין פיצה באמצעות משלוחים".
על המחווה המרגשת שעשה על הבמה, אמר סינקלר: "התקופה המורכבת אותה אנו חווים מאז 7 באוקטובר, מלווה אותנו בכל יום ובכל דקה. גם ברגע משמח שכזה, מחובתנו לזכור את מי שזכינו לשמוח בחזרתם לשלום, ולצערי, את מי שלא שבו לביתם בדרך לה פיללנו והותירו בנו זעזוע וכאב עמוק. נמשיך לקרוא מעל כל במה לשובם של אחינו ואחיותינו החטופות והחטופים הנמצאים כבר 522 ימים בשבי חמאס. שובם לביתם יהיה ניצחון ענק ושמחה אדירה לכולנו".
PIEDRA, מסעדת הפיצה, המונה כיום שלושה סניפים – שניים בירושלים וסניף נוסף בפתח תקווה, עמלה בימים אלו על התרחבות הרשת ועל פתיחת שירות משלוחים. בתפריט המסעדה מוצעות מגוון פיצות בשיטה הנאפוליטנית – טאבון אבן המובער על ידי טאבון עצים. כמו כן, התפריט כולל מגוון מנות דוגמת פסטה בטאבון, סלט פנצנלה, ברולה חצילים וקנולי.
בשנת 2016 נפתח הסניף הראשון של פיצריית PIEDRA ברחוב אגרון בירושלים. השם PIEDRA נבחר על ידי הבעלים כמחווה של השף, אבי סינקלר לאימו, ממוצא ארגנטיני. משמעות השם היא "האבן", המייצגת את ליבה של הפיצרייה – טאבון האבן המובער על ידי עצים, ומכין את הפיצה במהירות, באיכות ובחום של יותר מ-400 מעלות, כנהוג בשיטה הנאפוליטנית. הפיצות המשובחות מורכבות מחומרי גלם מובחרים וטריים המספקים חוויה של טעמים עשירים.
התפריט מציע מגוון פיצות מקמח איטלקי, תוך שימוש בבצק בתפיחה איטית במשך 36-24 שעות. התפריט משלב מרגריטה קלאסית עם פרשנויות שונות בטעמים מקומיים. בנוסף, במסעדה מגישים מנות נוספות מהמטבח האיטלקי כמו סופלי וקינוחים כמו קנולי כאשר כל המוצרים מוכנים במקום ובעבודת יד.
יונתן
וואי אכלתי שם ולא בקטע רע לא ממש עפתי היה סביר מינוס
חומוס אחלה
מפרגנים כשמגיע – פיצה פלורה טובה בכמה רמות, לא ברור איך פיאדרה (הבינונית לכל היותר) זכתה בתואר
איתן
שרות גרוע ופיצה בינונית