לשכת עורכי הדין הארצית עומדת בשנתיים האחרונות במוקד של סערה פוליטית, שעיקרה מהניסיון של הממשלה והכנסת לקצץ בכוחה של הלשכה ולהדיר אותה ממוקדי קבלת ההחלטות. בין השאר ישנו ניסיון להדיח את הלשכה מהוועדה לבחירת שופטים וממש באחרונה עבר תיקון לחוק לשכת עורכי הדין, שעיקרו גם קיצוץ תקציבי ללשכה הארצית וללשכות המחוזיות.
על הרקע הזה, בערב עיון מיוחד שקיימה לשכת מחוז ירושלים של עורכי הדין בסוגית הקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי ה-7 באוקטובר, יצא יו"ר הלשכה הירושלמית עו"ד ארז צ'צ'קס במתקפה חריפה נגד הלשכה הארצית של עורכי הדין, ובעיקר נגד היו"ר עמית בכר.
יצוין כי במסגרת ערב העיון התקיים פאנל מקצועי בהשתתפות סגן יו"ר הכנסת ח"כ חנוך מילביצקי, עו"ד טליה ששון, לשעבר מנהלת המחלקה לתפקידים מיוחדים בפרקליטות המדינה, אל"מ במיל' עו"ד עאסם חאמד, יועץ שר הפנים, תא"ל במיל' דדי שמחי, נציב הכבאות לשעבר, אביו של סמ"ר גיא שמחי ז"ל וד"ר יעקב בן שמש, מומחה למשפט ציבורי בקריה האקדמית אונו.
עו"ד ארז צ'צ'קס פתח את המפגש וציין כי זה לא מקרי שהשיח על נושא רגיש כזה מתקיים דווקא במחוז ירושלים. "עורכי הדין בירושלים, למרות ריבוי המגזרים והדעות שבהם, הם ציבור מכיל, מקשיב ומכבד את האחר. בעובדה עורכי הדין כאן חברים ומתנהלים האחד לשני בכבוד ובקולגיאליות ראויה להערצה, לא משנה מה עמדתם הפוליטית וללא כל הבדל דת גזע ומין".
לדברי עו"ד צ'צ'קס: "שיח כזה לא יכול להתקיים בלשכה הארצית, ודאי לא בהנהגת ראש הלשכה הנוכחי. אם יש משהו שלמדנו מראש הלשכה הנוכחי בשנה וחצי האחרונות הוא שאם דעתך אינה כשלו, אינך קיים ואינך ראוי להתקיים. אין דעה אחרת מלבד האג'נדה הפוליטית של ראש הלשכה. זו דרכו ואין להתפלא שבהנהגתו לשכת עורכי הדין מודרת ממוקדי הכח וקבלת ההחלטות, סופגת קיצוצים תקציבים משמעותיים ואוטוטו גם יוצאת מהועדה לבחירת שופטים".
יו"ר המחוז ציין כי רק בימים האחרונים הובהר למחוזות הלשכה כי הקיצוץ התקציבי שיבוצע בשנת 2025 כתוצאה מהתיקון לחוק לשכת עורכי הדין, לא יילקח ברובו מההוצאות המופרכות בגין הקמפיינים הפוליטיים שהוא עורך נגד שר המשפטים בשערי כל העיתונים, לא מהרזרבות, לא ממיליוני השקלים שמתפזרים על דוברות, קשרי חוץ ולא מתפקידים מומצאים ותפורים שניפחו את מצבת כח האדם בלשכה לבלי היכר מאז שנבחר, אלא דווקא מתקציבי המחוזות עצמם. אותם מחוזות שדואגים לעורכי הדין ומעניקים להם את השירותים הבסיסיים כאיגוד מקצועי המהווה את ביתם.
עו"ד צ'צ'קס הביע צער על כך שראש הלשכה לא כינס פאנל בנושא, לא הגיע כדי לשמוע את המצוקות, לא הכיל את האירוע ואת האחר ואף החליט שלא להגיע למפגש הנוכחי ולהתמודד עם עמדות שונות משלו.
מלשכתו של עו"ד עמית בכר נמסר: "באופן אירוני הביקורת הנוקבת על חוסר הדאגה כביכול למחוז ירושלים, הושמעה ממבנה ששודרג רק באחרונה בהחלטת ראש הלשכה עמית בכר לרווחת עורכות ועורכי הדין הירושלמים הבאים בשעריו.
"יש לציין שעו"ד צ׳צ׳קס היה שותף יחד עימנו לקידום מספר מהלכים חשובים לשמירה על הדמוקרטיה ולסיוע מקצועי למען עורכות ועורכי הדין, אלא שבאחרונה הוא נתון ללחצים כבדים שהופעלו על ידי השרים יריב לוין ובן גביר, בנושאי קידום ההפיכה המשטרית בדגש על שינוי הועדה לבחירת שופטים והניסיון לחסום את בחירת נשיא בית המשפט העליון.
"מה שעומד על הפרק בימים אלו, אינו ניסיון פשרה אלא הרס ופוליטיזציה מוחלטת של הועדה לבחירת שופטים ומקצועיות השפיטה בישראל. לשכת עורכי הדין תעמוד כחומה בצורה מול ניסיונות אלו, תוך מימוש השליחות שלשמה עמדו בתורות ארוכים של שעות, עשרות אלפי עורכות ועורכי הדין שביקשו שבראש הלשכה ובהנהגתה יעמדו מי שמול עיניהם הדמוקרטיה הישראלית ועצמאות מערכת המשפט. לצד זאת, נמשיך לפעול יחד לקידומם המקצועי של עורכות ועורכי הדין עם כלל מחוזות הלשכה לרבות מחוז ירושלים".
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
צ'צ'קס האלוף!
Warren Zevon
איזה לחצים? אין לחצים. הירושלמים מאמינים בדמוקרטיה אמיתית. אף חוק יסוד חרטה – גם אם חוקקו בידי פוליטיקאים דהאידנא מתחתית החבית.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
צ'צ'קס פוליטיקאי קטן ועלוב
אבו ג'ילדה
במצב הנוכחי של חבר מביא חבר היש כנראה מאן דהוא בכיר במועצת הג'לביות השחורות שמגדיל את הסיכוי להתמנות ב ….
חשבונאי
עמית פלוס עמית ,… כל מילה מיותרת
ש.מ.
מר ארז צצקס היקר!!
אני חברת לשכת ירושלים כבר 20 שנה והוצאת לי את המילים מהפה !!! עמית בכר הורס את הלשכה עם כל יום שעובר, ובוחר צד פוליטי בניגוד לדעות של רבים מחברי הלשכה!!! רק חבל שהוא בחר בצד הלא נכון!!! ימים יגידו !!
עלה והצלח בזכותך לשכת ירושלים הפכה ללשכה חזקה פעילה ומצויינת!!!
לפידיוט
בכר הפך את הלשכה לסניף של קפלן ומשתמש בכספי עורכי הדין לקידום אגנדות אישית. לזה קוראים מושחת
אבי ובר
עמית בכר הביא הלשכה לעברי פי פחת.כבר עכשיו הלשכה לא בתפארתה וכל יום שהוא בתפקיד היא תמשיך להדרדר עוד.
טל
בכר צודק. צ׳צ׳קס, תעדיף את אפי נוה?
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
צ'צ'קס גמד בכל מובן
ע
בסד
עוד בכר ראש הלישכה מזיק ופוגע בה אם רוצ. להיות פוליטיקאי אהלן וסהלן שיכנס למערכת הפוליטית ולא יפגע בציבור עורכי הדין ויעשה בכספם כבשלו את כל המאבקים הפוליטיים שלו .למד מההסתדרות
שיפסיק לקשקש את הלישכה לדעת
עורך דין
צצקס צודק – לא מעניין אותנו המלחמות הבלתי פוסקות אלא הדרך לשמור על כבוד המקצוע, התמקצעות, ודרכים שיסייעו לנו לשפר את השירות המשפטי שאנחנו נותנים ללקוחות שלנו
מימון אסולין אזרח מן השורה
אינני עו"ד אני אחד העם שהייתה לי הזכות להכיר את עו"ד ארז צ'יצ'קס. הוא לא צריך את המלצתי, אבל אני מוצא חובה נעימה לעצמי ולהעיד עליו שהוא אדם יישר דרך, פיו וליבו שווים, עו"ד מקצועי ברמה גבוהה. מכבד קולגות ובעלי דעות שונות. לעומתו ניצב עו"ד בכר אדם נוטר טינה ונוקם שטימא/זיהם את לשכת עוה"ד בפוליטיקה. ובכך הוריד את קרנה של הלשכה בעיני הציבור הרחב, שכן השמאל יימחא לא כפיים ובימין לא יאמין לו. אפילו עו"ד מן השורה חייב להיות ניטרלי. שערו בנפשכם שבעלי דין אחד ימני והשני שמאלני יופיעו לפני מגשר מוטה הפרהסייה חברתית/פוליטית הוא לא ראוי לפשר בין הצדדים, שכן כל הצעה שלו תהיה חשודה בעיני הצד השני. אין הבדל בינו לבין קודמו במהות אלא רק במחנה האחר. הוא רכב על הקרע בעם שהביא עלינו את 7/10 וחבר לשמאל הרדיקאלי שחיבר אותו ובזכותם ניצח את הבחירות. גם אחרי שנבחר הוא לא ידע לכבד את המפסיד, שגם אני לא מסנפט אותו, אבל כמוספורטי טוב הייתי לוחץ את ידו ולא ממשיך להשפילו בציבור. בל נשכח דגם המפסיד הוא עו"ד מן השורה.
אזרחית
עמית בכר דיקטטור מושחת ופוליטיקאי קטן.
מנדב
ירושלמים יקרים, היו בחירות דמוקרטיות, ועורכי הדין בחרו את בחירתם באופן דמוקרטי לחלוטין.
אזרח ותיק
בכר תפסיק להרוס עוד את הלשכה
מימון אסולין
אינני עו"ד אני אחד העם שהייתה לי הזכות להכיר את עו"ד ארז צ'יצ'קס. הוא לא צריך את המלצתי, אבל אני מוצא חובה נעימה לעצמי להעיד עליו שהוא אדם יישר דרך, פיו וליבו שווים, עו"ד מקצועי ברמה גבוהה. מכבד קולגות ובעלי דעות שונות. לעומתו ניצב עו"ד בכר אדם נוטר טינה ונוקם שטימא/זיהם את לשכת עוה"ד בפוליטיקה. ובכך הוריד את קרנה של הלשכה בעיני הציבור הרחב, שכן השמאל יימחא לא כפיים ובימין לא יאמין לו. אפילו עו"ד מן השורה חייב להיות ניטרלי. שערו בנפשכם שבעלי דין אחד ימני והשני שמאלני יופיעו לפני מגשר מוטה בפרהסייה חברתית/פוליטית הוא לא ראוי לפשר בין הצדדים, שכן כל הצעה שלו תהיה חשודה בעיני הצד השני. אין הבדל בינו לבין קודמו במהות אלא רק במחנה האחר. הוא רכב על הקרע בעם שהביא עלינו את 7/10 וחבר לשמאל הרדיקאלי שחיבק אותו ובזכותם ניצח את הבחירות. גם אחרי שנבחר הוא לא ידע לכבד את המפסיד, שגם אני לא מסנפט אותו, אבל כמו ספורטאי טוב הייתי לוחץ את ידו ולא ממשיך להשפילו בציבור. בל נשכח שגם המפסיד הוא עו"ד מן השורה.
אברהם עוזיאל
אני אומנם לא עורך דין. אבל כשאני שומע את היושב ראש לשכת עורכי הגין זה ממש בושה. הוא הורס את הלישכה.
פינחס
ארז היקר מחזיקים לך אצבעות ועומדים מאחוריך בתמיכה ללא גבולות
דורי
בכר= פלגמט לל"ט
ללא אג'דה
עמית בכר הוא מונע מאנטרסים אישיים . ונבחר ליושב ראש הלשכה ע"י הג'נדה רקובה שכל מטרתה היא למנות שופטים גם כשייש להם קופת שרצים לכאורה מאחרי גבם
טוב יעשו עם ידיחו את עמית בכר מהמשך כהונתו
אלכסנדר
בכר הרס את הלשכה
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
מה הפלא שהוא סותם 9יות הרי הוא שייך לשמאל הקיצוני והשמאל תמיד סותם פיות ואינו דמוקרטיראו השמאל ברוסיה ,בסין ,בצפון קוריאה בוונצואלה ,בקובה בבלארוס ובעוד הרבה מדינות שהשמאל שולט בהם. אבל הם תמיד מתהדרים בדגל של דמוקרטיה עממית .איזה עממית ואיזה נעליים. שלטונםן תמיד דיקטטורי.
משה
נראה לי שבסוף טרמפ יכנס בלשכה ובפרקליטות כי זה מנוגד לתפיסת עולמו שפקידים שולטים על נבחרי העם תזהרו שלא תקבלו צו איסור כניסה לארצות הברית וחסימת חשבונות בנק.
דביר
יו"ר הלשכה הפך את עורכי הדין למממני לשכה פוליטית הגיע הזמן לפרק את הלשכה שגובה דמי חבר על כלום ושום דבר
עורכי הדין הפכו קהל שבוי שמממן מקורבים טיסות וכנסים. הגיע הזמן לביטול דמי חבר
התניית עיסוק במקצוע בחברות בלשכה כי באמת מה הקשר מלבד דרך לסחיטת מימון ללשכה שהפכה פוליטית וקיצונית…
עו"ד בכיר
בתגובתו אישר בכר את טענותיו של צ'צ'קס. בכר הוא אסון ללשכה
בבה בובה
דיקטטור אמיתי. בערך כמו נווה שהיה איש יהיר, דורסני, שעשה למען ביתו, קומבינטור ובעיקר רב שגל. בכר אולי לא עד כדי כך חסר מוסר אבל יהיר ומלא בעצמו עד זרא. עצם העובדה שהלשכה אונסת כל מי שרוצה לאחר תואר ראשון להיות עורך דין- רק באם ישלם את דמי החבר בלשכה. שעררוריה שמנגודת לחוק חופש העיסוק. הסכום גבוה ומפעיל לחץ כלכלי. גם העובדה שהלשכה היא שעורכת את מבחני ההסמכה היא פשוט שערוריה.אבל ככה זה שגם שופטי העליון אוכלים מהיד של יו"ר הלשכה כמו עם נווה קודמו. יד רוחצת יד. היום עורך דין מחר שופט. אז הוא/ היא מה? יתעלמו מחבריהם מאתמול? הציבור לא מבין ולא אכפת לו מכל הקומבינות הללו
אבי
צ'צ'קס צודק.עמית בכר הארור מזהם את מקצוע עורך הדין והופכות לעוכר דין,במיוחד כאשר משתמש בכספי הלשכה לקידום אג'נדה פוליטית המתאימה לו ואינה מקובלת על כלל או לפחות רוב עורכי הדין.
יוסף בר מוח.
לשכת עו"ד ברשותו של בכר מגיעה כל יום לשפל חדש.
בכר מוטה ונשלט ע״י אנרכיסטים של קפלן .עבד של השמאל
הדרך שלו קצרה.
חיים
צצקס הוא מריונטה של יריב לוין ובן גביר שרוצים להשתלט על לשכת עורכי הדין כשלב ראשון בדרך להשתלטות על כל הרשות השופטת והפיכת ישראל לדיקטטורה דה פקטו
יויו
בכר פוליטיקאי מתחת לכל הכלום של קפלן,בימ"ש העליון, ו לא קטן….. יש לפעול להדחתו מראשות הלשכה האיש הזיק לנו מעל ואף מעבר לכל פרופורציה…איני חבר הלשכה עוד מאז מינוי קודמו ,ועמית ממשיך דרכו. לתשומת לבכם
יוסי עו"ד ירושלמי
ארז יישר כח. הלשכה הופכת מאיגוד מקצועי לאיגוד פוליטי וחבל.
עורכת דין מירושלים
אין מקום לפוליטיקה בלשכת עורכי הדין, במיוחד אחרי האסון שהיה לנו ב7.10.
ארז צצקס הוא יו"ר לשכה משכמו ומעלה, ומי שאומר אחרת לא מבין בכלל על מה הוא מדבר.
ארז הפך את לשכת עורכי הדין בירושלים לבית פתוח של כלל עורכי הדין, ללא קשר לגזע, דת או מין.
בלשכת עורכי הדין מחוז ירושלים ארז צצקס הוא האבא של כולם נקודה.
צדק חברתי
הסניף הירושלמי ידוע כסניף ביביסטי שכל מטרתו להכחיד את לשכת עו"ד כשראשי הסניף הירושלמי יקבלו ג'ובים נחשקים בליכוד.נהחירות ללשכה הוכיחו מעל לכל ספק, שרוב מוחלט של עוד בישראל בחרו בהכרח ובמועמדים שיצאו נגד המהפיכה המשטרית
רוני חיים
לזרוק את בכר לעזה, הגבוה השתלת עליכם
צריכים עזרה כספית יש לפנות לחתום מטה
אברום
לשכת עורכי הדין מיותרת לחלוטין,הפכה לפוליטית , שמאל ראדיקלי שבינה לבין ייצוג עורכי הדין אין קשר, מיותר לציין את הבזיון של היושבי ראש האחרונים, בכר פשוט עבד נרצע של הקפלניסטים והשמאל המטורלל במדינה
אבירם
לשכת עורכי הדין מיותרת לחלוטין,הפכה לפוליטית , שמאל ראדיקלי שבינה לבין ייצוג עורכי הדין אין קשר, מיותר לציין את הבזיון של היושבי ראש האחרונים, בכר פשוט עבד נרצע של הקפלניסטים והשמאל המטורלל במדינה
אניגמה
יו"ר לשכת עורכי דין בזוי פוליטיקאי, שכשלא נראים לו תגובות עורכי דין טוען הוא להשפעה של שרים ח"כ ושאר מעשיות. כעורך דין מזה 11 שנים, אני מתפלל שהלשכה תפורק. גם ככה היא לא פועלת לכלל רווחת עורכי הדין אלא רק מי ששותף לאג'נדה של הרקוב הזה שהשתלט על הלשכה ועושה בכספינו כשלו
ש
בהכירי אותו, אני מתפלאת שבכלל הפך להיות ראש מחוז
הציוני
צ'צ'קס היה אצלנו בשימוש. באידיש זה הרי צעצוע, אז זה איש קטן ולא חשוב
אלעד
ארז צודק.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
הביביזים הפשיסטי חדר גם לגילדת עורכי הדין. הליכוד הפשיסטי בהנהגת נתניהו תוקף את לשכת עורכי הדין כחלק מתהליך כולל של החלשת הרשות השופטת בדיוק כפי שקרה בגרמניה ב 1933 בעת עליית הנאצים לשלטון. כאשר בראשות הלשכה עמד ביביסט עבריין שגלן ח"כ הביביסטים הפשיסטים קבלו זאת בשימחה.
גליה עדרי, עו"ד
מה שיפה אצל צ'צ'קס זה שהוא לא חושב "או-או" אלא מקדם גישה חברתית של "גם וגם". זה דור העתיד. הגישה של "או או" מושרשת עמוק אבל בשורה התחתונה היא מביאה איתה רק מחלוקות וחשיבה חד-ערכית ותוצאותיה מי ישורן מבית ומחוץ.