סגן ט' מירושלים - מסיים קורס חובלים (צילום: דובר צה"ל)
סגן ט' מירושלים - מסיים קורס חובלים (צילום: דובר צה"ל)

הצדיעו להם – הירושלמים שסיימו את קורס החובלים היוקרתי בהצלחה

לאחר קורס חובלים מפרך שנערך במשך שנתיים וחצי, סיימו ע' ו-ט', קיבלו תושבי העיר את דרגות הסגן וסיכת החובלים הנחשקת, תוך כדי שהם משתתפים בהגנה פעילה על המולדת. הכירו את הגיבורים  

פורסם בתאריך: 9.3.25 13:20

בשעה טובה, שני חיילים ירושלמים סיימו בהצלחה את קורס החובלים המאתגר, לאחר תקופה אינטנסיבית של הכשרה שנמשכה לא פחות משנתיים וחצי. מה שהופך את הישגם לייחודי עוד יותר הוא העובדה שהקורס נערך בזמן מלחמה, תקופה שבה המתח והאתגרים רק הולכים ומתרקמים. במהלך התקופה, הם עברו מגוון רחב של אימונים פיזיים ומקצועיים, שהכינו אותם לתפקידם המיוחד במסגרת חיל הים וכמובן שהשתתפו במאמץ המלחמתי על הגנת מדינת ישראל.

בטקס מרגש שהתקיים לאחרונה, הוענק להם תואר הסגן וסיכת החובל הנחשקת – סימן ההיכר של המיומנות וההקרבה שבחובלים. הישגם אינו רק משקף את המחויבות האישית שלהם, אלא גם את המסורת הגאה והעוצמתית של החובלים בישראל, שדווקא בתקופות קשות מראים את כוחם ונחישותם להגן על המולדת. ומכאן, להיכרות קצרה עם המצטיינים:

 

"המון אחריות על הכתפיים" – סגן ט'

 

סגן ט', בן 22 מירושלים, סיים בהצלחה את קורס החובלים במחזור 150, כאמור לאחר כשנתיים וחצי של הכשרה אינטנסיבית, והוענקו לו דרגות הסגן וסיכת החובל הידועה.

קורס החובלים הינו אחד מהקורסים הייחודיים והיוקרתיים ביותר בצה"ל, אשר מתמיינים אליו כל שנה מאות מועמדים. הקורס הינו קורס התנדבותי, מקצועי, מאתגר וערכי אשר מורכב מחמישה שלבי הכשרה.

במהלך הקורס, הצטרפו קציני הים החדשים לפעילות המבצעית של זרוע הים בכליה השונים ולקחו חלק משמעותי במאמץ התקיפה וההגנה בכלל זירות הלחימה החל מתקיפות בסוריה, לבנון, עזה ובזירת ים סוף שימשה זרוע הים כמכפיל כוח למשימת הגנת השמיים. סגן ט' הוא בוגר מגמת שיט ושובץ באח"י סופה, סטי"ל מדגם סער 4.5.

סגן ט' גדל והתחנך בעיר, והרחיב בבית הספר כימיה וביולוגיה. בנעוריו היה חניך ומדריך בתנועת הצופים ולפני גיוסו לצבא, היה במכינה הקדם צבאית "העמק".

לאורך כל הלחימה לוקחים החובלים הצעירים חלק פעיל בכוחות זרוע הים – כתף אל כתף עם כוחות היבשה והאוויר במאמץ המלחמתי לטובת הגנת אזרחי המדינה. כוחות זרוע הים תקפו מטרות, סיכלו תשתיות טרור, ביצעו תצפיות מהים, הביאו ערך מוסף בפאה המערבית לכוחות המתמרנים, עוצמת אש ויכולת שהייה במרחב לאורך זמן ובחשאיות, בנוסף הזרוע חיסלה מחבלים ותשתיות טרור. "להיות חלק מהספינה כמפקד זה תפקיד משמעותי, יש המון אחריות על הכתפיים", מספר סגן ט'. "זרוע הים נותנת מימד שונה בלחימה".


סגן ט' מירושלים - מסיים קורס חובלים (צילום: דובר צה"ל)

סגן ט' מירושלים – מסיים קורס חובלים (צילום: דובר צה"ל)


 

"חשוב לי לתרום לעם ישראל" – סגן ע'

המסיים השני הוא סגן ע', בן 21, אף הוא תושב העיר שבדומה לחברו סיים גם כן בהצלחה את קורס החובלים באותו המחזור, לאחר תקופת הכשרה דומה שבסיומה הוענקו לו דרגות סגן וגם סיכת החובל המפורסמת.

תוך כדי ע' הקורס הארוך והמפרך ואחד היוקרתיים שקיים בצבא הגנה לישראל הוא השתלב במערך הלחימה כלוחם. עוד אפשר לספר על מה שעברו מסיימי הקורס: החובלים הינם קצינים לוחמים המפקדים בכלי השייט השונים בלב הים. תפקידם דורש מיומנויות גבוהות ויכולת לשלב בין הפיקוד לבין תפעול מערכות לחימה טכנולוגיות מתקדמות ומסווגות, כל זאת בזירה ייחודית תוך עמידה במגוון אתגרים. גם ע' השתתף בזירות המבצעיות השונות המוכרות לנו – רצועת עזה, דרום הלבנון ובפעילות הזירה הימית ובעוד שלל משימות מאתגרות. סגן ע' הוא בוגר מגמת שיט ושובץ באח"י חרב, סטי"ל מדגם סער 4.5.

סגן ע' גדל והתחנך בירושלים ובבית הספר הרחיב במקצועות – תנ"ך, תושב"ע, גאוגרפיה, היסטוריה ולימודי ארץ ישראל.

ע', הוא בעל רצון להתקדם בסולם הדרגות הצבאיות ויש לו מטרות עתידיות ומספר "אני שואף להתקדם בצבא ולהגיע רחוק", עוד הוא הוסיף, "חשוב לי לתרום לעם ישראל ולהגן על המדינה".

 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר