מנקים את ירושלים מאוויר מזוהם: ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום (רביעי) את בקשת משרד התחבורה והבטיחות בדרכים לתקן את צו התעבורה ולהוסיף לצו עבירת קנס לפי חוק העזר העירוני של עיריית ירושלים, שנועד לצמצם את זיהום האוויר מתחבורה בעיר. ח"כ אלון שוסטר, שמילא את מקומו של היו"ר, הזכיר כי צמצום זיהום אוויר מציל חיים ואמר כי לא צריך להקשות על ערים נוספות שרוצות לאכוף איסור דומה.
ח"כ שוסטר ביקש לדעת כיצד הדבר יפעל בשטח, ונציגת משרד התחבורה, עו"ד עינת קורמן, הסבירה כי עיריית ירושלים תוכל להטיל קנסות של 500 שקלים לרכב מזהם שבבעלות פרטית ו-1,000 שקלים לרכב מזהם שבבעלות תאגיד. הצו ייכנס לתוקף 30 יום לאחר פרסומו ברשומות.
נציג עיריית ירושלים, עו"ד שמואל שפט, ציין בדיון כי כיום מדובר בעבירה שהאכיפה שלה לא יעילה ונעשית באמצעות הזמנה לדין. הוא ביקש להזכיר כי העירייה הגדירה את כל שטח העיר כאזור מופחת פליטות, שבו אסור לנהוג או להחנות רכב מזהם, כבר בשנת 2019 ועוד קודם לכן ביקשה לתקן את הצו כדי לבצע אכיפה יותר יעילה, באמצעות קנסות, אך הדבר לא התאפשר. הוא בירך על כך ש"לקראת יום ירושלים הרוויחו תושבי העיר אכיפה יעילה".
נוסף על כך, ביקש ח"כ שוסטר לדעת האם יש ערים נוספות שיחילו איסור דומה. נציגת המשרד להגנת הסביבה, שירה מסיכה שלי, השיבה כי בימים אלה יש מספר ערים שמכינות תוכניות ליישום אזור אוויר נקי ורוצות להתקדם וממתינות לראות אם צו הקנסות יאושר.
ח"כ אברהם בצלאל ביקש לדעת איפה יוכלו להסתובב אותם רכבים שנחשבים למזהמים, עו"ד קורמן השיבה, כי הם יוכלו לנסוע בכל כבישי ישראל למעט ירושלים וחיפה. עו"ד שפט ציין כי מדובר בכ-40 אלף כלי רכב מזהמים, מתוך כ-3 מיליון כלי רכב הנעים בכבישי ישראל, שצפויים לקנס אם ייכנסו לירושלים, אך הוסיף כי יש אפשרות להתקין מסנן ולא צריך להחליף את הרכב. עוד אמר עו"ד שפט כי עיריית ירושלים כבר שלחה הודעות לבעלי הרכבים הללו.
בתום הדיון הצביעו ח"כ שוסטר וח"כ בצלאל פה אחד בעד אישור הצו. ח"כ שוסטר בירך על האישור, הודעה לעוסקים במלאכה ואמר כי הוא מקווה שערים נוספות ילכו גם הן בדרך הזאת.
יונתן פלג, יו"ר הוועדה העירונית לאיכות הסביבה ('האיחוד הירושלמי'): "סוף כל סוף – לחוק החשוב הזה יהיו גם שיניים. אחרי שנים ארוכות בהן הרשות העירונית לאיכות הסביבה פועלת בתחום, מדובר על צעד חשוב ותקדימי בכל הקשור לצמצום זיהום האוויר באזורים עירוניים. חשוב להרחיב את הכשרת הפקחים העירוניים לאכיפה בתחום, ולוודא שהקנסות לא יועברו לקופת העירייה הכללית, אלא ישמשו למימון הגדלת הפעילות של העירייה בתחום הקיימות והסביבה. הצעד הבא בתחום האכיפה צריך להיות מימוש הכוונה לאכיפה עירונית נגד צפירות רכבים. ירושלים יכולה וצריכה להוביל את החקיקה הירוקה בישראל".
כוכבה
מצויין.. כדאי שיהיו פקחים ברחוב אגריפס
הרבה אוטובוסים יקבלו דוחות על זיהום אויר. ו"בדרך" יקבלו דוחות על צפירות
ליצנים
המחירים הולכים לטוס למעלה. תודה3>
בני
ובכל הכתבה הזו לא טרחו לציין מה מגדיר רכב כמזהם?
רפי מקטמונים
כי מישהו צריך לממן את כל המקוואות החדשים שהעירייה בנתה