בשורה מרגשת לחובבי הטברנה היוונית. השף ואיש העסקים גיא פרץ, בעלי קבוצת 'הסלון היווני', משיק את הסניף הרביעי שלו – אחרי ראשל"צ, הרצליה וזכרון יעקב – הגיעה תורה של ירושלים. פרץ, מבין אף הוא את הפוטנציאל שיש בבירה ומבטיח להביא את הטעמים והאווירה של יוון הישר למתחם התחנה, במקום בו שכנה בעברה מסעדת 'אדום'. הטברנה החדשה, מציעה חוויה קולינרית אותנטית שכוללת מנות קלאסיות, מוזיקה חיה עם זמרים הישר מיוון, אבל גם ישראלים ועיצוב המשרה אווירה ים-תיכונית קסומה. "לא סתם הגעתי לירושלים, היה ביקוש מצד הקהל הירושלמי אותו אני מכיר מהסניפים האחרים שלי. 30 אחוז מהלקוחות שלי הם ירושלמים – הם ביקשו טברנה וקיבל אותה", אומר פרץ בראיון ל"כל העיר".
מאחורי פרץ, הצלחות רבות בתחום המסעדנות, ובעיקר בסניפים האחרים שלו והוא יודע היטב כיצד להעניק ללקוחותיו את התחושה שהם נמצאים במקום מיוחד, עם השקעות רבות בעיצוב ובחוויה הקולינרית, ומציב רף גבוה. תחרות בתחום אין לו ממש, כי הטברנה הירושלמית האחרונה הייתה לפני כ-30 שנים ומאז חובבי הז'אנר היו צריכים לנדוד למרכז או ליוון כדי לחוות טברנה, אבל לא עוד. והיא כמובן – כשרה למהדרין.

השף גיא פרץ (צילום:יונתן בן חיים)
פרץ, מוסיף לספר מדוע פתח דווקא בירושלים טברנה: "שנים חלמתי לפתוח מסעדה בירושלים. יש לי הרבה לקוחות, זה קהל חם שאוהב שמחה. אני מאוד אוהב את הירושלמים והם מפרגנים לי בכל המסעדות האחרות של ה'סלון היווני', אחד היעדים העיקריים שלי זו עיר הבירה של ישראל. הגשמתי חלום בעניין הזה. המילה ירושלים אומרת הכל".
פרץ בן ה-47, תושב תל אביב ובזוגיות עם ימית, הוא במקור הוא בכלל מדימונה, ולאחר שסיים את לימדי הקולינריה של בבית הספר תדמור בהרצליה, הוא יצא לעולם העסקי הגדול. יש לו נסיון רב בתחום ומלמד הבעלים של מסעדות השף והטברנות היווניות 'הסלון היווני', הוא גם זכה ב-13 מדליות זהב קולינריות בינלאומיות כקפטן נבחרת השפים הישראלית ואם זה לא מספיק הוא אף ייעץ בעברו ל-28 בתי מלון ביוון, אם תהיתם מהיכן הגיעה הרבה. "אני מחובר לתרבות היוונית", הוא מציין, "אני ממש התאהבתי בתרבות שלהם. אני ממש מאוהב ומחובר לצד הקולינרי והתרבותי וזה מה שאני מנסה לעשות עם הסלון היווני. להביא את יוון לארץ".
איך אתה מרגיש את הקהל הירושלמי מאז שנפתח?
"מרגישים את הטירוף, ירושלים זה אחרת והיא הייתה צריכה את זה. הקהל פה שונה. ממש היה צמא לזה. עכשיו אני משקיע הרבה בסניף החדש אז אני הרבה על קו תל אביב-ירושלים. עד עכשיו זה ממש כי, גדול והקהל מפרגן, אבל זו רק ההתחלה, רק מתחילים להניע ואנחנו בהרצה. יש הרבה הפתעות בדרך".

ערב הפתיחה ב'סלון היווני', גיא פרץ עם בת הזוג ימית מימין (צילום: יונתן בן חיי
מי הם הזמרים שמופיעים בטברנה?
יש יוונים ויש ישראלים. מיוון מגיעים שמות כמו לסטריס דליס, רפאל מוראיטיס, קונסטנטינוס פרסקאבס ודיאנה קפלן, ומהצד הישראלי יש את בועז טביב, מאיה סול יהודה סלאס ואבי טובי".
אז מה עוד מחכה ללקוחות?
"העיצוב במקום דומה, אך גם שונה לשאר הסניפים ומותאם לקהל והאופי הירושלמי. המבנה במתחם התחנה הוא לשימור ולכן התקרא היא גבוהה וביחד עם העיצוב שלנו עם האבן היוונית זה יצא מדהים. לדעת רבים זה הסניף הכי יפה ומיוחד שלנו.זה גם מקום לאירועים מכל הסוגים – בר או בת מצווה, בריתות, ימי הולדת, ערבים פרטיים ועסקיים.
"אנחנו נהיה פעילים שבעה ימים בשבוע, לא בשבת כמובן, אבל עד הלילה בימי ראשון עד חמישי, שישי עד הצהריים וממוצאי שבת. ארוחה שתהפוך למסיבה עם זמרים ונגנים, מסיבה ים תיכונית יוונית עם צלחות מגבס לשבירה כפי שנהוג ביוון וכמובן קולינריה יוונית".
אז מה יש באמת בתפריט היווני?
"קולינריה ים תיכונית ברמה עילית, בהשראת המטבח היווני המסורתי, עם שימוש בחומרי גלם איכותיים. זה אומר דגים טריים על פחמים, דגש כמובן על המטבח היווני, מוצרים איכותיים בשיטת עשייה פשוטה ומדוייקת. המון מנות ראשונות. אנשים אוהבים לבוא ולהגיד 'תפתח לי שולחן', זה מה שאנשים רוצים בסוף – לפתוח שולחן עם מזטים, אוכל יווני ומוזיקה כמו בטברנות הידועות של אתונה".
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
בשבילי היום זה כמו לתת אגוזים למי שאין שיניים.
אהוביי שזה היה הטעם שלהם אינם איתי . איחרתי את הרכבת.
גיל
בהצלחה ממש חשוב . תהיהיה כשרות למסעדה
מג לוי
הסלון היווני מקווה שלפחות ההמתנה תיהיה קצרה לי באופן אישי ירד מהמקום אי אפשר להיות ספונטנים אם בכלל פשוט סיוט ניסיתי מספר פעמים בראשון לציון ואף פעם לא היה מקום
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
זאת תלונה בתוך מחמאה ענקית.
כי מה זה אומר?
אפילו סתם הדיוט יבין.( שימו לב לאיות)
הדיוט ולא איגיוט…..
יאללה פסדר
ירושלים זה דוסים וערסים. לעיתים שילוב של שניהם. יש מספיק בכביש, לא צריך ליד גם במסעדה