לאחר שמעצרם הוארך מעת לעת, בימים הקרובים יוגשו כתבי אישום נגד ארבעה חשודים במעורבות בהצתות בשכונת רחביה, סמוך למעון ראש הממשלה, ב-3 בספטמבר. הארבעה נעצרו על ידי שוטרי מחוז ירושלים במהלך השבועות האחרונים. במקביל, נמשכת חקירת החשודים הנוספים שעודם עצורים בפרשייה. מהמשטרה נמסר, כי חוקרי תחנת מוריה שבמרחב ציון השלימו בימים אלו את חקירתם של הארבעה. הם יואשמו, בין היתר, בסיכון חיי אדם וגרימת נזק לרכוש רב.
כזכור, בבוקר 3 בספטמבר התקבלו דיווחים על מספר פחים וצמיגים בוערים, שכתוצאה מהבערתם לכאורה בזדון נגרם נזק כבד לרכב שחנה במקום. מספר תושבים מבניינים סמוכים פונו, ולמרבה המזל לא היו נפגעים בגוף. בעקבות המקרים הוזעקו כוחות משטרה ממחוז ירושלים לצד גורמי החירום וההצלה שפעלו למניעת סיכון נוסף לציבור.
במסגרת החקירה נאספו ממצאים רבים, בהם תיעודי מצלמות אבטחה באזור. עוד באותו היום נעצר לחקירה חשוד, תושב המרכז בשנות ה-60 לחייו, ולמחרת היום מעצרו הוארך בבית המשפט. על פי ממצאי החקירה, החשוד הגיע לאזור כשהוא מחופש עם כובע וזקן מלאכותי, שלף חומר מסוים משקית, השליך אותו לתוך פח האשפה והצית אותו. הלהבות אחזו במהרה בפח, והחשוד עזב את המקום, תוך שהוא מסיר את התחפושת ומשליך אותה לשיחים סמוכים. שעות לאחר מכן הוא אותר ונעצר על ידי השוטרים.
בהמשך, בעקבות ממצאים נוספים שנאספו, נעצרו שלושה חשודים נוספים: ב-13 בספטמבר נעצר תושב הרצליה בשנות ה-60 לחייו, וב-17 בחודש נעצרו תושב תל אביב ותושב המועצה האזורית חוף אשקלון, בשנות ה-50 לחייהם. גם הם הועברו לחקירה בתחנת מוריה ומעצרם הוארך.
במשטרה טוענים, כי החשודים פעלו במתכונת מאורגנת ותחת מעטה חשאיות, במטרה לממש מעשים שעברו הרחק מגבולות מחאה לגיטימית וציות לחוק, תוך סיכון ממשי לחיי אדם.
הבוקר (חמישי) הוגשה הצהרת תובע מטעם פרקליטות מחוז ירושלים בדבר הכוונה להגיש נגד ארבעת החשודים כתבי אישום כבר בימים הקרובים. במקביל, כאמור, נמשכת חקירתם של מעורבים נוספים.
בתום דיון שהתקיים היום, הורה בית המשפט על הארכת מעצרם של הארבעה ביממה נוספת, לצורך הכנת כתבי האישום והגשתם. כמו כן, הותיר בית המשפט על כנו את צו איסור הפרסום על פרטיהם, עד למועד הדיון בכתב האישום, אז ייבחן הנושא מחדש.





תגובות