המרכז הרפואי שערי צדק (צילום: דוברות)
המרכז הרפואי שערי צדק (צילום: דוברות)

סכנת החלקות השיער: בת 17 אושפזה עם אי ספיקת כליות חמורה

מקרה שני בתוך כחודש של פגיעה כלייתית קשה בעקבות החלקת שיער: נערה מירושלים אושפזה בשערי צדק לאחר שסבלה מהקאות, סחרחורות ודלקת בקרקפת. בשערי צדק מזהירים מפני חומרים מסוכנים בחלק ממוצרי ההחלקה וקוראים להקפדה מחמירה על הוראות הבטיחות

פורסם בתאריך: 30.12.25 10:56

למרכז הרפואי המרכז הרפואי שערי צדק הגיעה לאחרונה נערה בת 17, ימים ספורים לאחר שביצעה החלקת שיער. הנערה סבלה מהקאות, סחרחורות וכאבי ראש משמעותיים, ובבדיקות המעבדה אובחנה אי ספיקת כליות חמורה.

ד"ר ג'ני גויכברג, רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ילדים בשערי צדק: "הנערה אושפזה במשך מספר ימים במחלקת ילדים לצורך בירור רפואי מקיף, ניטור וטיפול בנוזלים. בהדרגה חל שיפור במצבה שאפשר את שחרורה מן האשפוז. בהמשך היא תמשיך במעקב אמבולטורי במכון לנפרולוגיה ילדים בשערי צדק".

מדובר במקרה השני בתוך כחודש בלבד, לאחר שאישה בת 25 אושפזה גם היא בשערי צדק עם אי ספיקת כליות קשה, זמן קצר לאחר שעברה החלקת שיער.

אמה של הנערה, ש', מתארת את השתלשלות האירועים: "ש' עברה החלקת שיער ולמעשה מיד הרגישה עקצוצים וכאבים בקרקפת, שהובילו לצריבה של העור. זה לווה גם בכאבי גב ותחושת קור. היא התקשרה אליי בוכה והפסיקה מיד את ההחלקה. בהמשך סבלה מכאבי ראש קשים, מהקאות בלתי פוסקות ומדלקת בקרקפת בצד ימין של הראש. לאחר בירור רפואי בקהילה היא קיבלה סטרואידים, אך מצבה לא השתפר. בדיקות הדם העלו אי ספיקת כליות, והגענו בדחיפות למיון ילדים בשערי צדק".

לדברי האם, בבית החולים ש' עברה סדרת בדיקות מקיפות, קיבלה טיפול רפואי והוחלט על אשפוז לצורך השגחה וטיפול. "הצוות הרפואי היה מסור ומקצועי, וימשיך ללוות אותנו גם לאחר השחרור", אומרת האם.

 

 

במרכז הרפואי שערי צדק מדגישים כי המקרה אינו חריג. צוות המכון לנפרולוגיה, בהובלת פרופ' לינדה שביט, מנהלת המכון, ובשיתוף ד"ר אלון בניה, יזם מחקר מקיף שנמשך שלוש שנים, ובו תועדו 26 מקרים של נשים בגילאי 14 עד 58 (גיל ממוצע 28), רובן ללא מחלות רקע, שהגיעו למלר"דים ברחבי הארץ עם אי ספיקת כליות חמורה לאחר החלקות שיער.

המחקר, שפורסם בכתב העת המדעי היוקרתי American Journal of Kidney Diseases של האיגוד האמריקני לנפרולוגיה, שימש, בין היתר, בסיס להחלטת משרד הבריאות לשלול רישיונות מעשרות תמרוקים להחלקת שיער המכילים חומצה גליאוקסילית – רכיב שנמצא כקשור לפגיעה הכלייתית.

פרופ' שביט מסבירה: "מוצרים להחלקות שיער מכילים חומרים כימיים, לעיתים חומצות בריכוז גבוה. החלקות המכילות חומצה גליאוקסילית עלולות לפגוע בעור הקרקפת, להיספג למחזור הדם ולהתפרק בגוף – מה שמוביל לשקיעה של החומר בכליה ולגרום לאי ספיקת כליות חריפה וקשה. על פי הניסיון המצטבר שלנו, בשנים האחרונות ידוע על יותר מ־40 מטופלות שסבלו מאי ספיקת כליות לאחר החלקת שיער, מתוכן שלוש שנזקקו לדיאליזה".

בשערי צדק מדגישים כי יש חשיבות להקפדה על כללי הבטיחות: אין למרוח חומרים להחלקת שיער ישירות על הקרקפת או על שורשי השיער, ויש לשמור מרחק של לפחות סנטימטר וחצי. בנוסף, הן אנשי המקצוע והן הלקוחות חייבים להימנע מחימום החומר ועליהם לפעול אך ורק בהתאם להוראות היצרן.

 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר