היום (ג'), אחרי שבעה ימים ימים ללא חמץ מיהרו הירושלמים לאכול את המאכל הלאומי – חומוס. מאיר מיכה, בעלי מסעדת פינתי הוותיקה ברחוב קינג ג'ורג' בירושלים מתאר כי המקום התמלא היום עד אפס מקום. "היה פה היום בית משוגעים", הוא מספר ל"כל העיר", "אנשים לא נורמלים. נגמר לנו החומוס של הבוקר, נאלצנו להכין עוד חומוס במהלך היום".
![חומוס של מסעדת פינתי (צילום: פול סגל)](https://www.kolhair.co.il/wp-content/uploads/2017/04/JE-M-C-פינתי-אוכלים-צהריים-פול-סגל002-300x200.jpg.webp)
חומוס של מסעדת פינתי (צילום: פול סגל)
מיכה מוסיף ומספר כי גל האנשים יצא לנגב חומוס גם בשל מזג האוויר החמים: "היום היה מזג אוויר יפה וחזרנו לעבודה, ראיתי המון אנשים לא רק אצלנו אלא בכל המסעדות שמוכרות חמץ במרכז העיר. גם בשנים האחרונות התחילו יותר אנשים לשמור על פסח אז יותר מגיעים לאכול חומוס".
![ויש גם פלאפל וצ'יפס, מסעדת פינתי (צילום: פול סגל)](https://www.kolhair.co.il/wp-content/uploads/2017/04/JE-M-C-פינתי-אוכלים-צהריים-פול-סגל004-300x200.jpg.webp)
ויש גם פלאפל וצ'יפס, מסעדת פינתי (צילום: פול סגל)
תגובות