השמדת מוצרי בשר בקר בבית האוכל טעם משובח ברמת שלמה (צילומים: דוברות משרד הבריאות)
(צילומים: דוברות משרד הבריאות)

פג תוקף וליקויי תברואה במסעדה ברמת שלמה: 50 ק"ג בשר ועוף הושמדו

בביקורת שנערכה אתמול, שלישי, על ידי משרד הבריאות במסעדת הבשרים "טעם משובח" ברמת שלמה נמצאו מוצרי בשר ועוף שלא ראויים לאכילה - חלקם פגי תוקף; מוצרי מזון אחרים אוחסנו סמוך לתא שירותים. כך זה נראה

פורסם בתאריך: 19.6.19 00:13

פקחי משרד הבריאות ערכו אתמול, שלישי, ביקורת במסעדת בשרים "טעם משובח" שפועלת ברמת שלמה. במהלך הביקורת נמצאו מוצרי בשר ועוף פגי תוקף. כמו כן, במשרד הבריאות מציינים כי חלק מהמזון אוחסן בתנאי תברואה ירודים ביותר – בין השאר נמצא מזון שהונח סמוך לתא שירותים.



פקחי משרד הבריאות השמידו כ-50 ק"ג מוצרי בשר, עופות ומזון נוסף. "משרד הבריאות מודיע על השמדת מוצרי בשר בקר, עופות ומזון מוכן לאכילה בבית האוכל 'טעם משובח', ברחוב חזון איש 44, ירושלים", כך נמסר ממשרד הבריאות.


השמדת מוצרי בשר בקר בבית האוכל טעם משובח ברמת שלמה (צילום: דוברות משרד הבריאות)

(צילום: דוברות משרד הבריאות)


במשרד הבריאות מספרים כי "בתאריך ה-18.6.19 נערכה ביקורת על ידי מפקחת מזון מלשכת הבריאות המחוזית ירושלים בהשתתפות פקחי רישוי עסקים ואכיפה ושיטור עירוני של עיריית ירושלים במסעדה 'טעם משובח'. במהלך הביקורת נמצא כי העסק ממשיך לפעול ללא רישיון עסק וללא תנאי תברואה נאותים, על אף ביקורות והתראות בחודש האחרון. בעסק נמצאו ליקויים חמורים, תשתית ירודה ביותר, התנהלות העלולה לסכן את בריאות הציבור".


השמדת מוצרי בשר בקר בבית האוכל טעם משובח ברמת שלמה (צילום: דוברות משרד הבריאות)

(צילום: דוברות משרד הבריאות)


"כמו כן, נמצאו מוצרי בשר עופות, בקר ומזון מוכן לאכילה חלקם פגי תוקף, וכל מוצרי המזון הוחזקו בתנאי תברואה ירודים ביותר. הטיפול במוצרי הבשר, העופות, והדגים אחסונם ושיווקם ללא התנאים הנדרשים בחקיקה עלול להזיק לבריאות הציבור".



כ-50 ק"ג מוצרי הבשר והעוף הושמדו בהוראת הרופאה הווטרינרית, האחראית במחוז, ובסיוע עיריית ירושלים. "משרד הבריאות ועיריית ירושלים ימשיכו לנקוט בצעדי אכיפה כנגד עסק המזון, לרבות צעדים משפטיים", מוסיפים ומציינים במשרד הבריאות.


השמדת מוצרי בשר בקר בבית האוכל טעם משובח ברמת שלמה (צילום: דוברות משרד הבריאות)

(צילום: דוברות משרד הבריאות)


בתוך כך, במשרד הבריאות מחדדים לציבור את הכללים לקנייה נכונה ובריאה של מוצרי בשר. במשרד הבריאות ממליצים לרכוש רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש – כאשר במוצרים ארוזים מראש בדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק; ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקצביה, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש; רכשו רק במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד; רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר; רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים בלבד; רכשו רק מוצרים בעלי מראה, צבע וריח אופייניים; בשר עופות ודגים טריים/ נאים (אינם מבושלים) חייבים להיות בקירור (4-0 מעלות צלזיוס) או בהקפאה (18- מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנותם אם אינם במקרר או במקפיא. להוראות המלאות של משרד הבריאות. 


השמדת מוצרי בשר בקר בבית האוכל טעם משובח ברמת שלמה (צילום: דוברות משרד הבריאות)

(צילום: דוברות משרד הבריאות)


השמדת מוצרי בשר בקר בבית האוכל טעם משובח ברמת שלמה (צילום: דוברות משרד הבריאות)

(צילום: דוברות משרד הבריאות)

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

4 תגובות
  1. yonatan

    כל החרדים האלה רק טרפות ונבלות הם אוכלים. עוד לא הבינו שכל הכשרות הזאת מזוייפת. מטומטמים

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר