חברת משהב, מחלוצות הבנייה וההתחדשות העירונית בישראל, הודיעה על חתימת חוזה ביצוע עם חברת האחים אבו עייש להקמת פרויקט פינוי-בינוי רחב היקף ברחוב פרבשטיין בירושלים. עלות הפרויקט נאמדת בכ־172 מיליון שקל, והשלמתו צפויה בתוך 38 חודשים.
הפרויקט, שייקרא "מגדל כרמים", ממוקם בגבול השכונות קריית משה ובית הכרם, על ציר הרכבת הקלה ובסמוך לתחנת החלוץ, בצומת הרחובות פרבשטיין ומרדכי איש שלום. במסגרת הפרויקט פונו ונהרסו 32 יחידות דיור ישנות בשני מבני שיכון ותיקים, ובמקומן יוקם מגדל מגורים מודרני של 32 קומות, מתוכן 29 קומות מגורים מעל קומת קרקע כפולה וחניון תת קרקעי.
התוכנית, שתוכננה על ידי משרד טיטו אומן אדריכלים, משתרעת על שטח של כ־3.6 דונם ותכלול 130 יחידות דיור בתמהיל מגוון של דירות שניים-חמישה חדרים, לצד מיני פנטהאוזים ופנטהאוזים. בנוסף למגורים, יכלול הפרויקט גם שטחי מסחר ומבני ציבור.
מנכ"ל חברת משהב, אלון יוניאן: "מדובר במיקום אסטרטגי על ציר הרכבת הקלה ותחנת החלוץ, המהווה מוקד משיכה אדיר למשפחות ולזוגות צעירים. משהב תהפוך את המתחם הישן למרכז חיים תוסס הכולל ספרייה עירונית, גני ילדים וחזית מסחרית, לצד חידוש מגרשי הספורט ומוסדות החינוך הסמוכים. משהב ממשיכה להוביל את תחום ההתחדשות העירונית תוך דגש על עירוב שימושים ודיוק תכנוני ששם את צרכי הדייר והקהילה במרכז".
יו"ר חברת משהב, אבי סולימן: "הפרויקט ברחוב פרבשטיין הוא ביטוי מובהק לחזון של משהב – שילוב בין בנייה איכותית ללא פשרות לבין אחריות קהילתית ועירונית. אנחנו לא בונים רק בניינים, אלא מעצבים מחדש את פני העיר ירושלים ומעניקים לדיירים הוותיקים מיגון וביטחון לצד איכות חיים מודרנית במבנים עמידים ומתקדמים. הבחירה באחים אבו עייש כשותף לביצוע מבטיחה שנעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר המזוהים עם החברה לאורך עשורים".





דוד
העירוב שימושים בפרויקט משמח, פחות משמח העיצוב הגנרי של הבניין והגובה שלו.