בעקבות מבצע "שאגת הארי", פיקוד העורף, צה"ל ומשרד מפרסמים הערב (מוצ"ש) הנחיות מחמירות לגבי פעילות התחבורה הציבורית בירושלים (ובכלל הארץ). על פי הודעת משרד התחבורה ורכבת ישראל – הערב תפעל רכבת ישראל בקו ירושלים-הרצליה במתכונת מצומצמת – פעם בשעה וללא עצירה בכל התתחנות. כמו כן, פעילות הרכבת תופסק לפני חצות – ולא תימשך כל הלילה. בימים ראשון עד חמישי תפעל הרכבת עד לשעה 21:00 – ללא נסיעות מאוחר יותר.
בנוסף, על פי הנחיות משרד הביטחון – הרכבת הקלה בירושלים ובגוש דן לא תפעל במוצ"ש בכלל. בשעות אלה נערכים שיחות בין כלל הגורמים על מנת לאפשר את תנועת הרכבת הקלה מחר, ראשון, גם אם באופן דליל.
"התחבורה הציבורית פועלת על פי הנחיות פיקוד העורף במתכונת חירום", נמסר ממשרד התחבורה. "כמו כן, בהתאם להנחיות גורמי הביטחון לא יפעלו הרכבות הקלות בירושלים ובגוש דן והרכבלית בחיפה עד להודעה חדשה. בנוסף, מרכזי "על הקו" יהיו סגורים ברחבי הארץ. יודגש כי המידע אודות הנסיעות באפליקציות ובאתרי המידע לתחבורה הציבורית לא משקף את הקווים שיופעלו, ולפיכך מומלץ לבדוק באופן פרטני אודות הפעלת קווים במוקדים הטלפוניים של מפעילי התחבורה הציבורית. למידע כללי ולאיתור המפעילים הרלוונטיים ניתן לפנות למרכז השירות של התחבורה הציבורית *8787".
יצוין כי על פי הודעת פקע"ר וחברות האוטובוסים, פעילות הקווים תצומצם הערב בלפחות 50%, כך שמומלץ לפנות למרכז השירות של התחבורה הציבורית *8787.
כאמור, רכבת ישראל תפעל במהלך הימים הקרובים באופן מצומצם, על מנת לשמור על רציפות תפקודית לטובת הנוסעים, הרכבות תופעלנה בקווים עיקריים וחיוניים אלה בלבד במתכונת של רכבת מאספת אחת מידי שעה:
* קו הרצליה-תל אביב-נתב"ג-ירושלים
* קו נהריה-חיפה-תל אביב-באר שבע (עם עצירות בכל תחנות הביניים המצויינות מטה).
* קו הרצליה-תל אביב-אשקלון-אופקים (קו טבעת השרון והנגב המערבי).
* קו בנימינה-רחובות/אשקלון.
* קו כרמיאל-חיפה.
בשל מצב החירום בעורף, גיוס עובדים ואנשי אבטחה למאמץ המלחמתי, תנועת הרכבות תופעל בתחנות אלה בלבד:
כרמיאל, נהריה, עכו, קרית מוצקין, מרכזית המפרץ, חיפה מרכז השמונה, חיפה בת גלים, חיפה חוף כרמל (כניסה מזרחית בלבד), בנימינה (כניסה מערבית בלבד), קיסריה- פרדס חנה (כניסה מערבית בלבד), חדרה מערב, נתניה, בית יהושע (כניסה מערבית בלבד), הרצליה, תל אביב האוניברסיטה, תל אביב סבידור-מרכז, תל אביב השלום (כניסה דרומית בלבד), לוד, קרית גת, ב״ש מרכז, רעננה מערב, כפ״ס נורדאו, ראש העין צפון, פ"ת קרית אריה, נתב״ג, ירושלים יצחק נבון, בת-ים יוספטל, ראשל"צ משה דיין (כניסה צפונית בלבד), חולון וולפסון, יבנה מערב, רחובות, אשדוד עד הלום, אשקלון, שדרות, אופקים, נתיבות.





תגובות