בניגוד לחוק: עיריית ירושלים, באמצעות המחלקה למורשת מן המזרח, עורכת הערב, שלישי, קונצרט מיוחד המיועד למגזר החרדי הספרדי – 'קול המזרח', שמו – בהשתתפות "כוכבי הזמר המזרחי".
עלות האירוע המסובסד מכספי עיריית ירושלים והארנונה של כלל הציבור – 39 שקלים.
במודעות שפורסמו לקראת האירוע (בתמונה) ניתן לראות כי לא מצוין בשום מקום שהאירוע הינו בעל אופי דתי. לא מצוין שמדובר על אירוע פיוט או בהשתתפות רבנים. המילים שכן נכתבות – "קונצרט פסח", "כוכבי הזמר המזרחי", "הפקת ענק" ועוד. בשום מקום גם לא מצוין שהאירוע המדובר הוא לגברים בלבד – ויש לכך סיבה: הדבר מנוגד לחוק ומנוגד לחוות הדעת של היומ"ש לממשלה משנת 2019 בנושא. "אירוע המיועד למגדר אחד הינו חריג במיוחד", נכתב בחוות הדעת של היועמ"ש משנת 2019, "ונדרשת הצדקה כבדת משקל במיוחד המתבססת על קיומה של הבחנה רלוונטית הנובעת ישירות מאופי האירוע ויש בה כדי ללמד על צורך מהותי באירוע נפרד לשם קיומו".
היציעים כולם – לגברים בלבד (צילום: פרטי)
האירוע – קונצרט בהשתתפות גדולי הזמר המזרחי – אינו עומד בתנאים הללו. מה כן חריג במיוחד על פי היועמ"ש? הופעה של זמרת באירוע המיועד למגזר החרדי, שכן יש איסור תורני לגבר לשמוע אישה שרה – אז ברור שהחריג מתקיים והאירוע מיועד לנשים ללא גברים. במקרה ההפוך – של זמרים חרדים – אין מניעה דתית לנשים לשמוע זאת. יתרה מכך – פיוטים ושירה נשמעת דרך קבע בבתי כנסת ברחבי ישראל – עם נוכחות נשית בעזרת הנשים, כך שגם טענה לקיום של אירוע פיוטים או בעלי אופי דתי, אין בו כדי להצדיק קיום אירוע המדיר נשים באופן מוחלט.
אלא שזה בדיוק מה שעושה עיריית ירושלים. בכספי הציבור של כולם. אירוע המיועד לגברים בלבד (כך גם נאמר מפורשות לא.נשים שניסו לרכוש כרטיסים טלפונית ולא באינטרנט). בלי שום הודעה על כך שהאירוע מיועד לגברים – שכן, הדבר אסור על פי חוק.
ומה אומרים בעיריית ירושלים? במענה לפניית "כל העיר" נמסר: "האירוע המדובר הוא מופע פיוט בעל אופי דתי המיועד מלכתחילה לקהל שמבקש לקיים אותו בצורה זו ושמודע לרפרטואר של הפייטנים המופיעים בו ולאופי האירוע שאינו מופע רגיל, אלא כזה שמבוסס על קטעי תפילה. קיום האירוע במתכונת אחרת ימנע מרבים מהם להשתתף בו. אירועים דומים המיועדים לקהל נשי מתקיימים גם הם, כך לדוגמא, יתקיים בבנייני האומה האירוע "שרות הלל" המיועד לקהל נשי.
"חוו"ד היועמ"ש מ-2019, מתירה קיום אירועים במתכונת זו בכפוף לצורך הציבורי, לרצונו של הקהל, לאופי האירוע ולהיעדר אלטרנטיבה שתאפשר לקהל זה להשתתף באירוע אם יערך באופן שיערב בצורה זו או אחרת את שני המינים – כלל התנאים מתקיימים במקרה זה.
"על אף זאת, יתכן והפקת האירוע לא הבליטה באופן מספק בפרסומיה, את העובדה שתוכנן של האירוע מיועד לקהל גברי בדומה לאירוע המקביל המיועד לקהל נשי, ואת אופי האירוע שכולל פיוטים מהרפרטואר של יהדות ספרד ונושא צביון של אירוע דת. אנו מצרים על אי ההבנה ומתנצלים בפני מי שנפגע ממנה".

אולם כאמור – התגובה של עיריית ירושלים לא מתכתבת עם המציאות. ראשית, כפי שכבר צוין, אין מדובר באירוע בעל אופי דתי או פיוטי (לא שיש בעיה עם כך – תפילות דתיות ו/או פיוטים עם שירה של חזן נשמעים כמעט מדי יום בבתי כנסת, עם נשים שיושבות בעזרת נשים) – אלא על "קונצרט פסח", בהשתתפות "כוכבי הזמר המזרחי" – אמנים שבהופעות אחרות שלהם כן היו נשים.
הלאה – האירוע המדובר אינו בהפרדה – אלא בהדרה מוחלטת של נשים. כפי שניתן לראות בסרטון המצורף – במכירת הכרטיסים כל היציעים הוגדרו ככאלו המיועדים לגברים. באופן שכזה, נמנעת הלכה למעשה האפשרות מנשים חרדיות לרכוש כרטיסים ליציע שמיועד לגברים בלבד. מה גם שבשיחות מכירה טלפוניות הנציגה אומרת במפורש שהמופע הינו לגברים בלבד.
ולסיום – האמירה לגבי חוות הדעת של היועמ"ש אמנם נכונים – אך הם מכוונים לאירועים בהפרדה – בכפוף לרצון הקהל – אך לא תקפים באירועים המדירים נשים באופן מובהק.





הסנדק
מה הבעיה? למה הצרות עין הזאת. כל אחד שמח ונהנה באופן שונה.
תהנו
ג'פרי
כפייה חילונית מטופשת חוק מטופש אינפנטילי, כמה דבילים בכנסת חוקקו חוק נו אני חייב לדבילים האלו
מוטי
ו…..??!!
דוד
חבל שהם לא מתגמלים ככה תרבותית גם את הציבור החילוני שמעוניין בתרבות.
אחר כך יספרו סיפורים שהמגדלים זה מה שימשוך אוכלוסיה חזקה, תתחילו בתרבות טובה שיותר מתאימה למאה 21
קובי
למה 'כל העיר' תמיד נותנים מקום רק לצד אחד? שמתם לב שאתם כותבים נגד מאות אלפי תושבי ירושלים שזו התרבות שלהם? חשבתם על הנזק שזה עושה לכם?
מיכל טובה
תתביישו לכם!
המחלקה למורשת מן המזרח עשתה היום ואתמול 2 מופעים לנשים בלבד, בהדרה מוחלטת של גברים, עוד 3 אירועים למשפחות.
הכי מאוזן שיש.
כל אחד מצא שם את מקומו.
צאו לנו מהורידים.
רוב העיר
למה להתלונן כל הזמן, איך היית מגיב אם היה אירוע לנשים בלבד?
יוני
שטויות ובלבולי שכל, זכותה של העירייה להחליט, שהשנה משקיעים מכספי המיסים בגברים בלבד, ושנה הבאה להחליט שמשקיעים בכספי המיסים לנשים בלבד, על אחת כמה וכמה "שהשקיעו גם בגברים וגם בנשים המופעים שונים"
בקיצור אתר טרחן שמחפש ריב ומדון…
משה
כמה שטויות בכתבה אחת, שופר של השמלאנים שנכחדו ונשארו רק בתקשורת.
דוד
אה הכתב רפי גמיש? הבנתי, לא שווה תגובה בכלל.
ג'פרי
לדוד מגדלים זה אסון בשביל זה לבד שיהרוס את הציבור החרדי וזו מטרת הפושעים האלו בשביל זה צריך להמחיש להם שירושלים תתחרד ותתחרד על אפם ועל חמתם וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ