ארכיון הסרטים הישראלי של הסינמטק (צילומים: ודים מיכיילוב, בר מאייר)
ארכיון הסרטים הישראלי של הסינמטק (צילומים: ודים מיכיילוב, בר מאייר

לראשונה – ארכיון הסרטים הישראלי של הסינמטק נכנס לבתי הספר בעיר

ארכיון הסרטים של סינמטק ירושלים ייכנס, לראשונה, לבתי הספר בירושלים ובכלל הארץ, זאת בעקבות הכנסתו לתוכנית גפ"ן של משרד החינוך. "אנחנו מצויים בעידן של פייק ניוז ומניפולציות של סרטים באמצעות AI, לכן קריטי שתלמידים יידעו להפעיל כלים ביקורתיים על מה שהם צופים"

פורסם בתאריך: 18.11.24 19:22

ארכיון הסרטים הישראלי של סינמטק ירושלים נבחר לתכנית גפ"ן – שנועדה לספק סל תקציב לאירועים ופעילויות חינוך ותרבות למנהלי בתי ספר ברחבי הארץ, ומכאן לראשונה יאפשר לכלל בתי הספר בירושלים ובישראל כולה לשלב בלימודיהם את חומרי הארכיון.

ארכיון הסרטים הישראלי שיתף פעולה עם תכניות מיוחדות של משרדי החינוך והתפוצות, ופיתח יחידות למידה לקהלים ייעודיים בארץ ובחו"ל. כעת, כל בתי הספר בארץ יוכלו להכיר לתלמידיהם את מפעל השימור הישראלי החשוב של הארכיון – שהשיק בשנים האחרונות אתר נרחב לצפייה מקוונת ואמון על שימור ארוך-טווח והנגשה עולמית של ההיסטוריה האודיו-ויזואלית של ארץ ישראל והמדינה לאורך למעלה מ-100 שנה אחורה, כשהוא משמש כמאגר לאומי של המורשת האורקולית המקומית העשירה.

בין השאר, הארכיון יציע סדנה חווייתית המיועדת לתלמידי חטיבת הביניים שתתקיים בבתי הספר בהדרכת צוות המדריכים של הארכיון, ותאפשר לתלמידים חשיפה ראשונית לאוצרות הארכיון והרחבה של המקורות ההיסטוריים הזמינים להם. במסגרת הסדנה יכירו התלמידים את ההיסטוריה המקומית בתמונות נעות, כמו גם את המשמעות של נקודות מבט שונות במדיה. הפעילות תאפשר חשיפה לתקופות מוקדמות בהיסטוריה ובתרבות הישראלית באמצעות חומרי ארכיון אודיו-ויזואליים וקולנוע ישראלי, ותגלה לתלמידים עולם שאותו יוכלו להמשיך ולחקור באמצעות כלי החיפוש הנגישים והחינמיים שבאתר הארכיון.

 

 

בנוסף, יציע ארכיון הסרטים הישראלי תכנית מיוחדת ומעמיקה המיועדת לתלמידי מגמות הקולנוע בתיכונים הכוללת סיור חווייתי במתחם מושבו שבסינמטק ירושלים. הביקור יחשוף את התלמידים להיסטוריה האודיו-ויזואלית של המדינה ותהליכי הדיגיטציה, השימור וההנגשה של הקולנוע הישראלי לדורותיו – במטרה לקרב אותם אל העבר, ההווה והעתיד של התחום ולאפשר להם להתמצא בקלות במאגר העושר הקולנועי הקיים בארץ. התלמידים יחוו הלכה למעשה את ההתפתחות הטכנולוגית של הקולנוע בישראל, ויקבלו כלים לצפייה ביקורתית ולהבנת המשמעות של נקודות מבט שונות.

הילה שטרית, מנהלת ההנגשה הדיגיטלית של ארכיון הסרטים הישראלי של סינמטק ירושלים: "אנחנו מצויים בעידן של פייק ניוז ומניפולציות של סרטים באמצעות .AI לכן, קריטי שתלמידים יידעו להפעיל כלים ביקורתיים על מה שהם צופים בו להבנה מהו מקור מהימן ומה לא, ובעיקר שיידעו שיש תיעוד לכל המאה העשרים מהמרחב הזה ושיוכלו להגיע אליו בקלות. כעת, העובדה שהם יוכלו להכיר את ההיסטוריה של המקום הזה גם דרך תמונות נעות וקולות של אנשים אמיתיים, תביא אותם לרמות הבנה והעמקה חדשות".

 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר