טקס מרגש וחגיגי נערך השבוע בבית העם, כהוקרה לעבודתם של העובדים המפעילים מדי יום ביומו את תוכניות העשייה החינוכית בעיר. לראשונה בתולדות תאגיד החינוך הירושלמי "לביא", הוענקו אותות המצוינות השנתיים ל-100 עובדות ועובדים מצטיינים בשטח. הנבחרים כוללים 50 עובדות צהרונים, בהן סייעות מובילות, מדריכות ורכזות, לצד 50 מלווים ומלוות בהסעות של החינוך המיוחד. הטקס המיוחד נערך במעמד ראש העיר משה ליאון, סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק החינוך חגית משה, יו"ר ההסתדרות במרחב ירושלים דני בונפיל, ומנכ"ל תאגיד "לביא" ברק לוי.
תאגיד "לביא" הוא הזרוע המבצעת המרכזית של עיריית ירושלים בתחום החינוך והגדול מסוגו בישראל. התאגיד מעסיק כ-8,500 עובדים ועובדות, ומפעיל מערך חינוכי רחב היקף ברחבי העיר. בין היתר, התאגיד אחראי להפעלת כ-1,200 צהרונים בשלושת המגזרים השונים בירושלים, לניהול מערך הליווי בצהרוני החינוך המיוחד המונה למעלה מ-3,000 מלווים ומלוות, ולהפעלת מערך הניהול העצמי בבתי הספר העירוניים, לצד קידומן של מאות יוזמות ותוכניות חינוכיות ברחבי הבירה.
הסבתא שמלווה 17 נכדים והרכזת שכתבה ספר
מאחורי כל אות מצוינות שהוענק בטקס עומד סיפור אישי מרגש של מסירות, מקצועיות ואהבת אדם. בין המצטיינים השנה בלטה במיוחד מוניק סבג, מלווה בהסעות החינוך המיוחד, שהיא שישה וסבתא ל-17 נכדים. מוניק מלווה במסירות את הילדים מזה שמונה שנים, ורואה בכל אחד ואחד מהם נכד נוסף שלה.
מצטיינת נוספת היא מזל רחמים, סייעת מובילה בצהרון בגן שקד כבר למעלה מ-26 שנים, המהווה מודל והשראה של הכלה ושילוב של ילדי החינוך המיוחד בצהרונים הרגילים. כמו כן, זכה באות המצוינות משה לוי, מלווה בהסעות החינוך המיוחד שהחל את עבודתו לפני כ-11 שנים, מיום הקמת המערך. משה הוא איש קבע בעברו ששירת בצבא במשך כ-32 שנים, ונשאב לתחושת האחריות והשליחות של תפקידו כמלווה, בו הוא רואה זכות המוענקת לו מתוך חום ואהבה לכל ילד וילדה.
את תשומת הלב משכה גם מי שעד לא מזמן הייתה סוניה כהן, רכזת צהרון בבית ספר תל"י בית וגן, ומורה לאמנות במקצועה. מי ששדרגה את הפעילות החינוכית והקימה בבית הספר גן סגור והפיקה את הפרויקט הייחודי והמרגש "הספר הראשון שלי", אשר הותיר חותם עמוק בקרב הילדים וההורים כאחד. רשימת הזוכים והזוכות בטקס משקפת נאמנה את הפסיפס האנושי הייחודי של ירושלים, וכוללת עובדות ועובדים מהמגזר הכללי, החרדי והערבי. מרביתם תושבי העיר וחלקם מגיעים מדי יום מהיישובים הסמוכים לבירה, וכולם שותפים לעשייה חינוכית המלווה אלפי ילדים ומשפחות ברחבי העיר.

המצטיינים של 'לביא' (צילום: עמית ברדוגו)
ראש העיר משה ליאון: "ירושלים גאה בכם ומוקירה אתכם"
ראש העיר ירושלים, משה ליאון, בירך בהתרגשות את הזוכים: "העבודות והעובדים המצטיינים של תאגיד 'לביא' הם חלון הראווה של ירושלים כולה. המסירות שלכם, משעות הבוקר המוקדמות במערך ההסעות ועד שעות אחר הצהריים בצהרונים, מעניקה לילדי העיר חום, ביטחון ותחושת שייכות, ולהורים שקט נפשי. ירושלים גאה בכם ומוקירה את תרומתכם החשובה לעתיד ילדינו. העיר ירושלים זוכה מדי יום ויום להון אנושי אנשי מעשה מדהים".
סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק החינוך, חגית משה, הוסיפה: "ירושלים נבנית בראש ובראשונה מאנשי מאנשי החינוך שלה. העובדות והעובדים המצטיינים הם אלה שמעצבים מדי יום את דור העתיד של העיר. ההכרה שאנו מעניקים הערב היא ביטוי להערכה עמוקה על בחירה יומיומית בנתינה, באחריות ובאהבת האדם".
מנכ"ל תאגיד "לביא", ברק לוי, סיכם את האירוע החגיגי: "הערב אנחנו עצורים לרגע להביע את הערכתנו העמוקה כדי לומר תודה לאנשים שהופכים מערכת גדולה למערכת שיש בה נשמה. מלווי ההסעות ועובדות הצהרונים מעניקים לילדי ירושלים הרבה מעבר לשירות – הם מעניקים ביטחון, יציבות, הכלה ואהבה. המצוינות שלכם היא תוצאה של מקצועיות, אחריות ושליחות אמיתית".





תגובות