מנתוני הלמ"ס שפורסמו השבוע עולה כי שוק הדיור בירושלים מפגין מגמות מעורבות. בחודשים מאי–יולי 2025 נמכרו בעיר 356 דירות חדשות בלבד, ירידה חדה של כ־33.3 אחוזים, בהשוואה לשלושת החודשים שקדמו לכך, פברואר-אפריל 2025, אז נמכרו 534 דירות חדשות.
מנגד, בשוק הדירות מיד שנייה ירושלים שומרת על ההובלה הארצית: בתקופה זו נמכרו בעיר 926 דירות יד שנייה – המספר הגבוה ביותר מבין כל היישובים בארץ. מדובר אף בעלייה קלה של כ־1.5 אחוז בהשוואה לתקופה הקודמת (912 דירות).

הדמיית פרוייקט VISION (קרדיט VIEWPOIN)
הנתונים מצביעים גם על היצע משמעותי שעדיין ממתין לרוכשים: בסוף יולי 2025 עמד מלאי הדירות החדשות בעיר על כ־8,030 יחידות. הפער בין ההיצע הגבוה לבין קצב העסקאות בפועל ממחיש את האתגרים בשוק המקומי, במיוחד בפרויקטים חדשים.
עוד מוקדם לקבוע, אבל הירידה במכירת דירות חדשות לעומת הביקוש היציב לדירות יד שנייה עשויה לשקף שינוי בהעדפות הרוכשים, וייתכן שהגורמים לכך הם מחירים גבוהים, תנאי מימון מורכבים או שילוב של גורמים חברתיים וכלכליים נוספים, המובילים את הקונים להעדיף נכסים קיימים בשוק המשני על פני פרויקטים חדשים.
למרות ההאטה במכירת דירות חדשות, ירושלים ממשיכה למצב את עצמה כאחת הערים המרכזיות והמשמעותיות בשוק הנדל"ן הישראלי – עם ביקוש יציב, פעילות ערה בשוק היד השנייה, ומלאי דירות חדש שממתין למימוש.
- הכותב הוא ערן רופלידיס, דובר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה





משתמש אנונימי (לא מזוהה)
אז אולי הגיע הזמן להפסיק להחריב את העיר היפה בעולם ולפגוע בקו האופק המדהים שלה עם המגדלים המכוערים שהופכים אותה לעט לעט לעוד סתם עיר צפופה ומכוער? איפה אדריכל העיר? רק הנדלניסטים נתרו כאן? החילונים בורחים מה"בני ברק" החדשה, למי אתם בונים את המגדלים המכוערים האלה?
מסביר את העיר
ההסבר גם יכול להיות לגמרי אחר: הרבה אנשים שפויים מעדיפים לחיות בבניין בן כ-6 קומות, גם אם יותר ישן, עם שכנות והיכרות ועם וועד של הבניין, מאשר במגדל 25 קומות עם חברות אחזקה. איכות חיים, לא רק חדש, חדש, חדש, וגבוה, גבוה, גבוה.