(מימין) מירב גיל ולירון קרן - האחיות רחמו (צילום: רון ירקוני יחסי ציבור)
(מימין) מירב גיל ולירון קרן - האחיות רחמו (צילום: רון ירקוני יחסי ציבור)

"נלחמות בשיניים" – האחיות רחמו מתארות את התחושה הקשה במחנה יהודה

מאז פטירת אביהן איציק גיל ז"ל לפני שנה, בנותיו לירון קרן ומירב גיל לקחו את מושכות הניהול של המוסד הירושלמי - "רחמו" שבשוק מחנה יהודה. בשיחה מרגשת עם "כל העיר" קרן מספרת על הרצון העז להמשיך ולשמר את המסעדה המשפחתית, על רקע המשבר הקשה בענף

פורסם בתאריך: 5.11.20 07:21

לירון קרן ומירב גיל, בנותיו של איציק גיל ז"ל שנפטר לפני כשנה, ונכדותיו של מייסד מסעדת "רחמו" – רחמים (רחמו) בן יוסף ז"ל, ממשיכות את העסק המשפחתי, ואף ואחראיות בעצמן על בישול המנות האהובות – שמוגשות במסעדה מזה 67 שנים. כעת, לא עומד בפניה רק האתגר שבשימור המתכונים, אלא גם זה שבשימור המקום על רקע משבר הקורונה. "המצב כיום קשה מאד, אנחנו מנסים לשרוד ומתאמצים להחזיק את הראש מעל המים", משתפת קרן בשיחה עם "כל העיר", ומתייחסת בדבריה לסגר השני שהביא להתפוררות הענף. "אחרי הסגר הראשון אספנו את השברים, ופתאום הגיע הסגר השני שטלטל הכל וטרף את הקלפים כמו מכת מחץ. הפחד הגדול הוא שיהיה סגר שלישי. דיברו על פתיחה מחודשת בסוף נובמבר, אבל אנחנו רואים את כל הריבים וחילוקי הדעות בממשלה. אני כבר לא סומכת על אף אחד חוץ מעצמי, ונלחמת בשיניים כדי שהשם 'רחמו' ימשיך להתקיים".



ההתמודדות עם ההגבלות הנוכחיות קשה כפליים עבור מסעדה הממוקמת בשוק מחנה יהודה, אשר עדיין לא פתוח כולו. "אני מרגישה את השלכות הסגר הנוכחי קצת יותר, בשל מיקומנו בשוק, שכיום כמעט ולא מגיעים אליו אנשים. אני הולכת לעבודה ומנסה לאסוף שקל על שקל. התחלנו לעבוד בלית ברירה עם חברת משלוחים. זה קצת מרגיע, אבל לא מתאים לסגנון של המקום שכל הזמן היה הומה אדם".

"בנוסף, זו עוד נגיסה ברווחים שכיום אינם גדולים. למעשה, באוקטובר, מיד לאחר הסגר, היתה ירידה של 90 אחוזים בהכנסות. לגבי נובמבר – עוד לא ידוע, אך ישנה ירידה של כ-80 אחוזים בהכנסות בכל יום. עם זאת, אין ברירה, המקום שלי חייב להישאר בתודעה כיוון שיש לי אחריות כלפי המשכיות המורשת המשפחתית שלנו. אני לא אסגור את המקום בשום מחיר, ואלחם עד קצה גבול היכולת".


לירון קרן (צילום: רון ירקוני יחסי ציבור)

לירון קרן (צילום: רון ירקוני יחסי ציבור)


כאשר קרן מדברת על שימור המורשת של סבה, היא נזכרת בסיפור ההקמה של המקום, ממנו היא שואבת את הכוחות: "מאחורי המנות האהובות שמוגשות אצלנו יש סיפור מצחיק. לפני 67 שנים סבא שלי, 'רחמו', החליט לפתוח בית קפה בשוק הדייגים ולא כל כך הלך לו. סבתא שלי היתה מגיעה לעזור ובעיקר מבשלת אוכל ביתי לו ולחבריו הירקנים בהפסקות. המתכונים היו מאוד פשוטים ולא הצריכו שום ידע. כיום, מנות החומוס, האורז עם השעועית והקציצות שהיתה מכינה הפכו למנות המיתולוגיות שלנו. עדיין מגיעים אלינו לקוחות קבועים של שנים עם סיפורים מאוד מרגשים. למשל, לפני הסגר הגיע לקוח שסיפר שכשהיה ילד קטן סבתא שלו קנתה לו אורז עם שעועית בתוך פיתה ברחמו כי המסעדה היתה מלאה, והוא אכל אותה בישיבה על המדרכה על יד".


איציק גיל ז"ל וחברים במסעדת רחמו (צילום: באדיבות שוקי בן עמי, מתוך פייסבוק)

איציק גיל ז"ל וחברים במסעדת רחמו (צילום: באדיבות שוקי בן עמי, מתוך פייסבוק)


בהתייחסות למחאת הסוחרים, מספרת לירון על הדיסוננס שבין הרצון לחזור לעבודה שוטפת לבין הרצון לשמור על הבריאות: "אני מזדהה עם המחאה כיוון שאני חלק מהסוחרים ואני מאוד מבינה את התסכול והצורך להתקיים ולהתפרנס. עם זאת, אני ריאלית ומבינה שמדובר במצב עולמי שאי אפשר להתעלם ממנו. מה שנותר לנו הוא לשחק עם הקלפים שיש ולנסות להיות יצירתיים".

לירון בוחרת לסיים את דבריה בשיתוף במתכון המיתולוגי של הקציצות האהובות המוגשות ברחמו. "המתכון מאוד פשוט מבחינת מרכיבים ודרך הכנה – בדיוק כמו שסבתא היתה מכינה. למרות שכיום אני שפית בהכשרתי, אני מכינה אותן בדיוק באותה הדרך. אני מאחלת לכולנו שיהיה טוב, שהכלכלה תחזור לצמוח והכי חשוב שנהיה בריאים ונלמד לחיות לצד הקורונה. מבחינתי כל יום הוא יום חדש".


 הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ – "כל העיר עדכונים בזמן אמת15"

 "כל העיר" ירושלים בפייסבוק 

 "כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם

 תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]


מתכון לקציצות של רחמו

רכיבים:
– קילו בשר טחון מנתח צלעות (מס' 2)
– 2 בצלים בינוניים מגוררים
– צרור פטרוזיליה
– חצי כוס פירורי לחם
– ביצה אחת (גודל L)
– כוס סודה קרה
– כף שטוחה מלח
– חצי כף פלפל שחור
– חצי כף כמון טחון
– שמן עמוק לטיגון
– רכיבים לרוטב
– 3 כפות גדושות רסק עגבניות בריכוז של 28%
– 2 ליטר מים
– מעט סוכר
– מלח לפי הטעם
– חצי כפית פלפל שחור
– חצי כפית כמון טחון


הקציצות של רחמו (צילום: rol.co.il)

הקציצות של רחמו (צילום: rol.co.il)


אופן הכנת קציצות:

– מערבבים את כל המצרכים ולשים מספר דקות עד לקבלת מסה אחידה ודביקה.
– בידיים רטובות יוצרים קציצות מאורכות ומניחים על מגש.
– בסיר רחב מחממים שמן עד רתיחה (השמן צריך להיות ממש חם כדי שהקציצות לא יתפרקו).
– כשהשמן רותח מניחים בעדינות את הקציצות בשמן, לא יותר מ4-5 קציצות (על מנת לא להוריד את טמפרטורת השמן).
– מטגנים מספר דקות ומדי פעם הופכים ומגלגלים את הקציצות כדי שיקבלו גוון אחיד.
– בשלב זה הקציצות אינן מוכנות – הבישול המשלים יתקבל כאשר יתבשלו ברוטב.
– שומרים את הקציצות המטוגנות בצד ומתחילים להכין את הרוטב.

אופן הכנת הרוטב:

– בסיר רחב מבשלים מעט את רסק העגבניות, לאט לאט מוסיפים את המים כדי שהרסק לא יישרף.
– מוסיפים את התבלינים ואת שאר המים, ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מתקנים תיבול ומסדרים את הקציצות ברוטב.
– מבשלים 20 עד 30 דקות.
– בתיאבון.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

8 תגובות
  1. יגאל ירושלים

    וואו מרגש מאחל שתשרדו את הסגר ונשוב לאכול ברחמו המיתולוגי הטוב.

  2. אלי תל אביב

    כבר תקופה שרחמו הפכה ממסעדת פועלים במחירים סבירים למסעדה צפון תל אביבית פלצנית. קבוצות ביקור שמגיעות לשוק עוברות דרכה והמחירים בהתאם. עדיף לרדת לקרקע ולתמחר בהתאם.

  3. סתם אחד

    מי שבנה על תיירים ולא השקיע בתקופות הטובות בקליינטורה מקומית, שלא יבכה שהוא מתמוטט במשבר כזה.
    אם הייתם בונים קהל מקומי שיגיע בכל מצב הייתם צולחים את המשבר הזה.

  4. שמעון

    רחמנות עליכן, במחירים שלכן אפשר לשבת לאכול בעזורא, יותר זול ויותר טעים ועוד מקבלים שירות לשולחן.
    רחמו כבר לא מסעדת פועלים.

  5. יוסי

    איפוא הנדיבות היד הפתוחה והלב הענק של חייה,היום זה רחוק מאוד בכל המובנים,זה כבר ממש לא רחמו חבל זה ממש לא אותה מסעדה

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר