אוכל

(צילום: Andrew malakhovskyy)
(צילום: Andrew malakhovskyy)

מהר לפני שיגמר: חגיגת פרידה ממסעדת גבריאל

חגיגת פרידה עם 12 המנות הכי נמכרות ואהובות שהיו במקום ב-12 שנות קיומה של המסעדה
מאת: סיגל קליין

בקרוב ניפרד ממסעדת גבריאל, אבל יכול להיות שמחכה לנו במקום משהו טוב יותר? הקרניבורים כנראה יסכימו. מסעדת השף 'גבריאל', אחת ממסעדות היוקרה הירושלמיות, תהפוך בעוד מספר שבועות ל Harvey's מעשנת עץ הראשונה באזור ירושלים, כך שבהחלט יש למה לצפות. בינתיים כולם מוזמנים לחגיגת הפרידה שמתקיימת במסעדה עד ליום 12.12.17 ובה יגישו, בנוסף לתפריט הקיים, גם את 12 המנות הכי נמכרות ואהובות שהיו במקום ב-12 שנות קיומה.

(צילום: Andrew malakhovskyy)

(צילום: Andrew malakhovskyy)

 

ואלו המנות האהובות:

מנות ראשונות:   

  • סלט אנדיב בלגי של סלק ג'וליאן, אגס שיכור, פילטים של תפוז, פקאן סיני ורוטב גסטריק תפוז אדום
  • מדליוני פילה בקר  עם פטריות שימאג'י, צ'יפס בטטה, פיסטוק חלבי, זיגוג יין אדום מצומצם ובלסמי
  • ניוקי ביתי עם ראגו כבש, פטריות, עגבניות שרי מיובשות, רוזמרין ופירורי קשיו
  • מגדל חציל בלאדי עם קוביות פילה בקר, פלפלים קלויים, עגבניות שרי וטחינה ירוקה מתובלת
  • קריספי שקדי עגל – קולי תות שדה ופטל שחור, חמאת בוטנים מתובלת, צ'יפס בטטה ופרנץ' טוסט
  • סלט פטריות חם ואגס שיכור – טחינת בצלי שאלוט ושום קלוי, חסה סלנובה, אגוזי לוז קלויים ובייקון כבש
(צילום: Andrew malakhovskyy)

(צילום: Andrew malakhovskyy)

מנות עיקריות:  

  • מעורר חושים –  פילה דניס צרוב, קינואה צלפים וצימוקים, סלסה תפוזים ופיסטוק, קרם סלק, רוטב צ'רמולה
  • שמיים וארץ – חזה ברווז וקונפי ברווז בתיבול "חמישה תבלינים סיניים", אנטריקוט "בייסבול", סלט פריקי עם אגס ופטריות שימאג'י, קרם בטטה, פטריות שימג'י, בצל ירוק, רוטב ברביקיו הויסין
  • "ריו דה לה פלטה" דואט צלעות טלה וסטייק "סופרייז", תפו"א מרוסקים, ירקות צלויים על הגריל, רוטב צ'ימיצ'ורי
  • טורנדו גבריאל – פילה בקר עם אגס שיכור ופטריית פורטובלו בקברנה סוביניון כוכבי אניס וקינמון, קרם בטטה
  • ביף וולינגטון – פילה בקר, בייקון כבש עטופים במעטפת דקיקה של בצק עלים, רוטב דמי גלאס דקסל פטריות שאלוט
  • מפריז באהבה – שאטו בריאן 500 ג' פילה בקר משובח, פירה בטטה ותפו"א, ירקות צלויים, רוטב יין אדום, רוטב פלפל שום

 

כאמור, לאחר 12 שנים של מסעדת גבריאל, החליט השף והבעלים, הרווי סנדלר, לשנות קונספט ולהפוך את המסעדה היוקרתית למסעדת בשרים ולהביא את תרבות מעשנות בערת העץ לישראל.

גבריאלׁ (צילום: יח"צ)

גבריאלׁ (צילום: יח"צ)

"הבנתי שתם עידן מסעדות השף היקרות בישראל וצריך לפתוח מסעדה עם אוכל איכותי ובשר משובח אבל שמתאים לקהל רחב יותר", אומר שף הרווי סנדלר:, "ולכן בחודש הקרוב נסגור את "גבריאל" ונהפוך אותה למקום צעיר יותר, עכשווי וטרנדי עם מעשנות המבוססות על בערת עץ דובדבן, אלון, אורן וזית אשר מוסיפים את הניחוחות והטעמים המיוחדים להם בעת עישון הבשר. אני מזמין את כל מי שסעד אצלנו בעבר להגיע להיפרד מגבריאל ולהמשיך איתי הלאה, להגשים את החלום שלי בשנתיים האחרונות – לפתוח מעשנת משובחת".

בימים הספורים עד לסגירה ביום 12.12.17 ניתן להגיע ל"גבריאל" וליהנות ממסעדת שף ירושלמית המגישה ממיטב מטעמי המטבח העולמי והמקומי. המסעדה ממוקמת ברח' בן שטח, מדרחוב שקט ומקסים מתובל בבארים ומסעדות גורמה בלב מרכז העיר הסואן של ירושלים. המטבח מציע עסקיות צהריים עם מגוון רחב של מנות, כשבערב משתנה התפריט ומציע מנות גורמה ממיטב הפרודוקטים וההכלאות הגסטרונומיות, וכל זה במטבח כשר.

רחוב בן שטח 7, ירושלים

כשר

טלפון: 02-6246444  

שעות פתיחה: יום א'-ה' 12:00-23:00 יום שבת: מצאת השבת-23:00

 

, תודה על הרשמתך.
עתה אשר את קבלת הדיוור במייל וקבל את הידיעות החמות בעיר למייל שלך
אולי יעניין אותך גם

תגובות

הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר