הקרן לירושלים (צילום: באדיבות הקרן לירושלים)
הקרן לירושלים (צילום: באדיבות הקרן לירושלים)

זריקת עידוד לענף התרבות בירושלים: קרן תמיכה בסך מיליון דולר

המשבר הקשה בענף התרבות בעיר: הקרן לירושלים הקימה השבוע קרן תמיכה בסך מיליון דולר למוסדות תרבות ברחבי העיר - כל הכספים נתרמו על ידי תומכי הארגון בארה"ב

פורסם בתאריך: 13.10.20 17:54

קרן תמיכה בסך מיליון דולר עבור מוסדות התרבות בירושלים הושקה השבוע על ידי הקרן לירושלים. כלל הכספים נתרמו על ידי תומכי וחברי הקרן לירושלים בארה"ב.

מוסדות תרבות ברחבי העיר, גדולים וקטנים, יוכלו להגיש הצעות לקבלת תמיכה כספית מהקרן החל מחודש הבא. הקרן לירושלים יזמה את המהלך לאור המשבר הקשה בזירת התרבות בירושלים. מוסדות גדולים, בהם תיאטראות ומוזיאונים, סופגים פגיעות כלכליות משמעותיות. כמו כן, אמנים שונים ברחבי העיר איבדו את פרנסתם מאז תחילת התפרצות מגפת הקורונה. בקיץ האחרון נרשמה איזשהי התעוררות מחדש של הענף, אך, כידוע, עם תחילת סגר החיים דלתות המוסדות שוב נסגרו, עובדים הוצאו בשנית לחל"ת ואחרים נותרו ללא כל הכנסה.

בקרן לירושלים מסבירים כי מטרת הקרן היא "לסייע ולהבטיח את היצירתיות והחדשנות של מוסדות וארגוני תרבות חברה וקהילה ולסייע ביצירת מודלים חדשניים לעבור את התקופה חסרת התקדים הנוכחית. הדבר יאפשר להם לצמוח ולפרוח לאחר היציאה מהמשבר. הקרן שהוקמה מדגישה את המחויבות של הקרן לירושלים לפעול בכל חלקיה של העיר".


 הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ – "כל העיר עדכונים בזמן אמת11"

 "כל העיר" ירושלים בפייסבוק 

 "כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם

 תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]


הקרן תפרסם קול קורא להגשת הצעות שיפורסם ב-8.11.2020 ויאפשר לגופים, מוסדות וארגונים העוסקים בתחום להגיש הצעתם עד ה-6.12.2020 עבור פעילויות שיתקיימו במהלך שנת 2021 כולה.

בקרן לירושלים מוסיפים ומוסרים כי מאז תחילת משבר הקורונה עסקה הקרן בתמיכה באוכלוסיות הפגיעות והחלשות ביותר בעיר, ובין השאר גייסה למעלה משני מיליון דולר לטובת פעילות זו. יותר מ-1.3 מיליון דולר מסכום זה גויסו ברחבי ארה"ב.

"הקרן לירושלים תמכה בצרכים מיידים ובסיסיים של אוכלוסיות מגוונות", נמסר מהקרן, "דבר שנעשה בתאום מלא עם עירית ירושלים וראש העיר משה ליאון. הקרן סייעה ליותר מ-100,000 מתושבי העיר, סיוע שכלל בין היתר חבילות מזון, אספקת מחשבים ללמידה מרחוק ולשמירת קשר, מרכזי סיוע והכוונה ועוד. הסיוע ניתן בכל חלקי העיר לאוכלוסיות קשישים, ילדים ובני נוער בסיכון, משפחות באזורי מצוקה, ואנשים בעלי צרכים מיוחדים. הקרן לחדשנות בתחומי התרבות החברה והקהילה, כמו גם מאמצי הקרן לירושלים בחודשים האחרונים, מהווים מודל עבודה חזק ויעיל המשלב בין עולם הפילנתרופיה לכספים ציבוריים ותמיכה של גופים עסקיים בשותפות שיוצרת אפקט גדול ומכופל. דבר זה משמעותי במיוחד בתקופה זו, נוכח הדרישות והאתגרים הגדולים המוצבים מול הפילנתרופיה בעת של משבר עולמי".

אלן הסנפלד, יו"ר ההנהלה הציבורית של הקרן לירושלים בארה"ב, מוסר: "בזמן כזה, שבו הפילנתרופיה מחויבת להתמקד בצרכים מיידים ודחופים הקרובים לבית בקהילות המקומיות, משמח לראות יחידים וקרנות מכל רחבי ארה"ב שהתגייסו לתמוך בירושלים, לשמר ולחזק את הפסיפס התרבותי והחברתי של העיר".

"אם מודל כמו זה בירושלים יצליח, זה יכול להיות מודל בארץ ובעולם", מוסיף ואומר ג'יימס סניידר, היו"ר הפעיל של הקרן לירושלים בארה"ב, "במיוחד בשעה כזו בה מחויבות קהילתית היא כה חיונית. מודלים חדשניים חייבים לעלות ולחזק את סדר היום החברתי והתרבותי של העיר ואף את כלכלתה, והכל במטרה לשמור על צביונה המיוחד של ירושלים ולחזק את רוחם של אלה שנפגעו במיוחד מהמשבר הבריאותי".

לדברי שי דורון, נשיא הקרן לירושלים: "בזמנים כאלה אנו מחויבים להתמקד בתמיכה באוכלוסיות החלשות והפגיעות ביותר בעיר, אך יחד עם זאת לעסוק גם באבטחת עתידם והבראתם של מוסדות וארגוני התרבות, החברה והקהילה בעיר לאור המשבר הנוכחי. עשייה זו תמיד הייתה תפקידה המרכזי של הקרן לירושלים כשותפה מרכזית התומכת, מרכזת ומתאמת יוזמות בכל חלקי העיר לטובת העצמה קהילתית, תרבות יוצרת ומנהיגות עתידית".



תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

תגובה אחת
  1. ישראל

    לא לתת למוזיאון ישראל המנהלים לוקחים לעצמם ולא מעניין אותם המוזיאון . ראו הוזהרתם .

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר