סופגנייה במילוי קרמו תות, קרן קדוש (צילומים: טל שפיגל, יח"צ)
סופגנייה במילוי קרמו תות, קרן קדוש (צילומים: טל שפיגל, יח"צ)

קרן קדוש חושפת את המתכון לסופגנייה במילוי קרמו תות

פורסם בתאריך: 12.12.17 20:18

נראה כי מדי שנה בחג החנוכה התור בבית הקפה קדוש במרכז העיר רק מתארך – כולם רוצים דבר אחד – את סופגניית הפרימיום המופתית של הקונדיטורית קרן קדוש.

קדוש חושפת ל"כל העיר" את המתכון של סופגנייה במילוי קרמו תות.

איך נולדה המנה?

"הסופגנייה הזו נולדה בהשראת הספינג' המרוקאי", מספרת  קדוש, "המצופה בסוכר והמרקם המתקבל הוא האהוב עלי. לכן כשהסופגניות יוצאות מהשמן אני מיד מכניסה לסוכר ומכניסה את המילוי – קרמו תות, שהוא יותר נעים לחיך".

איך אנשים מגיבים למנה?

"בהיסטריה, אנשים מחכים מעל שעה כדי לשבת במסעדה. אנחנו מייצרים ביום מעל אלפיים סופגניות במילויים שונים וכולן נחטפות".

 


 


 

 

מתכון לסופגנייה במילוי קרמו תות – קרן ואיציק קדוש מקפה קדוש הירושלמי

חומרים לסופגניות (35-30 יחידות):

1 קילו קמח

1 שקית שמרית (50 גרם)

1/3 1 כוסות חלב פושר

1/3 כוס סוכר

3 ביצים

95 גרם חמאה רכה

2 כפות ברנדי (30 מ"ל)

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

 


קרן קדוש (צילום: יח"צ)

קרן קדוש (צילום: יח"צ)


 

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה: שמים את החלב והשמרים ומערבבים. מעל שמים סוכר, קמח, ברנדי וגרידת לימון וממשיכים ללוש.

מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה .

ממשיכים ללוש במיקסר 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, וקורצים ממנו כדורים בגודל ביצה (ולעובדים עם משקל – 40 גרם). מניחים על משטח משומן, או על ריבועי נייר אפייה שנחתכו מראש, ומשמנים גם את הכדורים למניעת התייבשות.

מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את כדורי הבצק בזהירות. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה- מעבירים את הריבועים עם הכדורים יחד לתוך השמן (הנייר יפרד בעצמו בטיגון). מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לצינון.

 

חומרים למילוי – קרמו תות

140 גרם מחית תות

120 גרם ביצים

40 גרם סוכר

100 גרם שוקולד לבן

3 גרם ג'לטין +15 גרם מים

מכל שמנת מתוקה מוקצפת

 

ההכנה:

השרו את הג'לטין והמים יחד בקערה והניחו בצד עד לשימוש.

המיסו את השוקולד הלבן והניחו בצד עד לשימוש.

בסיר הניחו את המחית, סוכר וביצים ובשלו על להבה בינונית עד שמסמיך. עם הבעבוע הראשון הורידו מהאש הוסיפו את הג'לטין וערבבו היטב.

מיזגו מעל לשוקולד המומס וערבבו תוך יצירת אמולסיה והומוגניות.

הניחו בכלי במקרר ל-6 שעות לפחות.

ערבבו היטב בעזרת מטרפה לפתיחת הקרם והוסיפו לקצפת.

 


סופגנייה במילוי קרמו תות של קרן קדוש (צילום: טל שפיגל)

סופגנייה במילוי קרמו תות של קרן קדוש (צילום: טל שפיגל)


 

הרכבה:

מיד לאחר הטיגון העבירו את הסופגנייה לכלי מלא סוכר וצפו אותה מכל עבריה.

הניחו את הסופגנייה במנג'ט גדול ומלאו את הקרם מלמעלה. בתיאבון וחג שמח.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

תגובה אחת

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר