רות פון שטראוס והאפרול שפרץ (צילום: מתוך סרטון הווידאו שנערך על ידי רות פון שטראוס וסטפנו פורנריס)
רות פון שטראוס והאפרול שפרץ (צילום: מתוך סרטון הווידאו שנערך על ידי רות פון שטראוס וסטפנו פורנריס)

בינתיים, על גלקסיה אחרת, או באיטליה, מזל הירושלמית באפרטיבו

מזל מהמחניודה (בתעודת זהות היא רות פון שטראוס, אבל לכו תסמכו על משרד הפנים), עם שיעור משכר על HAPPY HOUR להמונים בגרסה האיטלקית - APERETIVO. יש גם מתכון לקוקטייל. וגם לברוסקטת משמש, שלא תשתו על בטן ריקה

פורסם בתאריך: 6.6.18 18:55

APERETIVO – אפרטיבו, מהמילה  APEETITE – תיאבון. לפי הגישה האיטלקית מגיע לנו להתפנק בתום יום מפרך ולכן נוהגים להתחיל את ה'אפרטיבו' עם תום יום העבודה או הלימודים, בדומה למנהג האנגלי של שתייה בפאב – כך שבערך מהשעה 18:30 ניתן למצוא בכל בר ובית קפה באיטליה בופה עשיר ומבחר של שתייה. וכל הכיף הזה עוד לפני ארוחת הערב.



אז למי מגיעה תודה גדולה על המנהג המבורך? אנטוניו בנדטו קארפונו, יליד טורינו, שהעניק לעולם את שעת האפרטיבו, בשלהי המאה ה-18 (ודרך אגב, הוא גם נתן לנו במתנה את משקה הוורמוט VERMOUTH). ה'אפרטיבו' תפס תאוצה במאה ה-19 והמשיך בכל הכוח עד היום הזה. איזה כיף לנו!


עריכת וידיאו: סטפנו פורנריס ורות פון שטראוס

ב'אפרטיבו' תמיד נמצא מבחר נישנושים "הכרחיים" לצד המשקה, כגון: פוקאצ'ות, ברוסקטות שונות, אנשובי, גריסיני, גבינות ונקניקים לצד המשקאות הקלאסיים: נגרוני, פרוסקו ושפריץ (קמפרי או האפרול שפריץ הקלאסי) וורמוט כמובן.

ואיפה אני לוקחת חלק בכל הכיף הזה? כמו סטודנטית "מסורה ושקדנית", אני בודקת את המיילים שלי בסוף השבוע – ושם מצאתי תזכורת להזדמנות אחרונה לאפרטיבו בחינם! מה, לא נמהר להירשם? ברור שנרשמתי! מה לא אעשה כדי לעזור לסטודנט שנה ג' עם התזה שלו, בה רצה לבדוק את השפעת המוזיקה על שתיית אפרול-שפריץ.


ויש גם נשנושים (צילום: רות פון שטראוס)

ויש גם נשנושים (צילום: רות פון שטראוס)


מפה לשם מצאתי את עצמי בערך מהשעה 17:00 כבר באפרטיבו, מוקדם מהרגיל, לאחר שש כוסות וחיוך של "למה מגיע לי כל הטוב הזה?" ליזה, חברתי לכיתה, הזמינה אותי לאפרטיבו בקפה בוליונה  Boglione  – קלאסיקה של תושבי ברה וחביבה עלי במיוחד, וגם על עמית אהרנסון שלנו.

בבוליונה ניתן למצוא בופה עם כל מה שאני אוהבת תמורת חמישה אירו בלבד (באפרטיבו התשלום הוא רק על השתייה והבופה כלול במחיר) מורטדלה, גבינות, זיתים ענקיים וחריפים, פוקאצ'ה מלוחה ופוקצ'ה עם עגבניות, ותמיד יש סלט טעים שמשתנה מיום ליום. רק מלכתוב, נהייתי שוב רעבה.


אפרול שפריץ ועוד (צילום: רות פון שטראוס)

אפרול שפריץ ועוד (צילום: רות פון שטראוס)


בחזרה לליזה, בעודנו שותות (ג'ין טוניק וקמפרי-שפריץ), היא חולקת איתי כי שבמהלך השבוע היא תערוך סדנת קוקטילים ושכדאי לי להצטרף. לא יכולתי לסרב כמובן. פעילויות "העשרה קולינריות" כאלו, והמידע שסטודנטים חולקים בינם הם עבורי מהות הלימודים העיקרית כאן (מעבר לישיבה בכיתה, וגם טיולים מסביב לעולם).

לאחר כמה ימים, הסדנה מתרחשת ואני בכל הכוח לומדת, רושמת וטועמתתתת!!

מאמא מיה, אלוהי המיקסולוגיה, תודה שהבאתם לי את ליזה כל הדרך מגרמניה!

וזאת, למרות שסדנאות קוקטיילים הן לא עניין חדש עבורי, הרי סדנאות יין ואלכוהול עברתי מאז שנכנסתי לשוק העבודה, בין אם זה כמלצרית, כטבחית ואפילו מארחת.


ליזה וויטיך (צילום: רות פון שטראוס)

ליזה וויטיך (צילום: רות פון שטראוס)


אולי זה האלכוהול או אולי זה הלימודים, אבל השבוע הזה גרם לי לתהות –  למה אין לנו תרבות 'אפרטיבו' בארץ? והאם התרבות הזו מתאימה לנו? ידוע שהאיטלקים חיים בקצב אחר, שונה לחלוטין משלנו. פה, הכל 'פיאנו פיאנו' (לאט לאט). הם באמת ובתמים מאמינים שגם מגיעה להם הפסקת צהריים ל'סיאסטה' וגם מגיע להם להנות מ'אפרטיבו' אחרי "יום עבודה מתיש". אולי הם כבר מזמן הבינו מה שאנחנו עוד לא…?!

בכל מקרה, אני מאמינה שאאמץ בחום את המנהג הנפלא הזה, כי, מגיע לי! וגם לכם!

אז בתור התחלה ליזה פירגנה לנו במתכון לקוקטייל ואני אוסיף את הביס שיתלווה אליו.


ליזה וויטיך (צילום: רות פון שטראוס)

(צילום: רות פון שטראוס)


קוקטייל – GRAPE IN GRAPE

מתכון מאת: ליזה וויטיך

מצרכים:

40 מ"ל פיסקו

20 מ"ל ורמוט ביאנקו

15 מ"ל סירופ קש

3 נגיעות של ביטר אונגוסטורה

אופן ההכנה:

נשתמש בכוס כמו שמוצג בתמונה,

נקרר את הכוס באמצעות קרח,

את כל המרכיבים שלנו נקרר בכוס בוסטון עם הרבה קרח למשך 30 שניות,

לסנן במסננת כפולה לכוס הצוננת שלנו,

ולקשט בטוויסט של קליפת לימון.


ליזה וויטיך (צילום: רות פון שטראוס)

(צילום: רות פון שטראוס)


 

ברוסקטת משמש ורום

מתכון מאת: רות פון שטראוס

מצרכים:

חצי באגט (אני השתמשתי בבאגט בן יום), יש לפרוס לפרוסות בעובי אצבע,

לבזוק שמן זית ולהכניס לתנור עד להשחמה,

בזמן שהבאגט בתנור יש לחמם מחבת לחום בינוני,

לפרוס 3 משמשים לפרוסות עבות,

להמיס חצי כף חמאה במחבת ומיד להניח את המשמשים עד להשחמה מכל צד.

מעט מלח ופלפל שחור.

לאחר שהשחימו יש להוסיף רום ליצירת פלומבה (אני מוסיפה כמות של שני פקקים של בקבוק הרום).

להוריד מהאש ולהניח בצד לחצי דקה כשהם עדיין במחבת.

להוציא את הברוסקטות מהתנור, להניח את המשמש מעליהן,

אפשר להוסיף עוד פרי לבחירתכם, אני הוספתי דובדבן כיוון שזו העונה עכשיו וחבל לא ליהנות מהם בכל ארוחה.

לפזר גבינה מעט מלוחה ולהגיש.


ברוסקטת משמש ורום (צילום: רות פון שטראוס)

ברוסקטת משמש ורום (צילום: רות פון שטראוס)

** לכם ירושלמים אני ממליצה להשתמש בגבינת ברינזה ממעדני צ'ונה – הכי טעימה שיש! אני לעומתכם זכיתי במיכל לויט כשותפה לדירה שמכינה גבינות בבית. השתמשתי בגבינת עיזים שיושנה במשך שבועיים במעטפת עלי גפן.

איזה כיף לי.

עד הפעם הבאה,

צ'או ג'רוזלם!

רות פון שטראוס, מזל בשבילכם.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

תגובה אחת

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר